20 Nisan 2024 Cumartesi

Hücredeki Arkadaşlarıyla Müjde’yi Paylaşıyor, İsa Mesih’i Anlatıyor

İnancını reddetmeyen Nijeryalı rahip, hapiste hücre arkadaşlarıyla Müjde’yi paylaşıyor, onlara İsa Mesih’i anlatıyor

Nijerya’da Hristiyan olduktan sonra ailesi tarafından reddedilen ve hapse atılan bir rahip, birçok hücre arkadaşının, onun nasıl Hristiyan olduğuyla ilgili hikayesini Dünya’daki Hristiyanlara karşı yapılan zulümleri takip eden Open Doors’a anlattı.

Yirmili yaşlarının ortalarına kadar Nijerya’da Fulaniler’e özgü yarı göçebe bir hayat yaşamış Rahip Bulus, büyürken Bulus’un yaşadığı köye gelen bir grup Hristiyanla değişmiş. Bulus, “Köyümüze bir yardım ekibi geldi, mesajlarını dinledikten sonra hayatımı İsa’ya adadım” diye açıkladı.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Bulus’un dindar radikal akrabaları, yeni keşfettiği inancına öfkelendiler. Bulus, “Onların kafalarında Fulani olmak radikal olmak demektir, ikisi ayrılamaz ve onu geri döndürmek için ellerinden gelen her şeyi yapmakla yükümlüdürler” dedi.

Bulus, Hristiyanlığı reddetmeyi reddettiğinde, babası onu reddederek mirasından men etti. Akrabalarının onu ölümle tehdit etmeleriyle Jos’a kaçan Rahip Bulus, dört yıl boyunca burada Kutsal Kitap eğitimi aldığını ve Mesih’ten çok şey öğrendiğini söyledi. Mezun olduktan sonra ailesini tekrar görmek için eve gitmenin bir yolunu bulduğunu belirtti.

Düşündüğünden daha fazla tepkiyle karşılaşan rahip, akrabalarının onu dövdüğünü ve öleceğini sandığını, akrabaları tarafından karakola götürülüp keçilerini çalmakla suçlandığını söyledi. “Kendimi savunma fırsatı bulamadan hapse girdim” diyen Rahip Bulus, bugün koşulların korkunç olduğu Bauchi cezaevinde kalıyor.

Rahip Bulus, İsa Mesih’in işlemediği günahlar için nasıl işkence gördüğünü ve hatta öldüğünü hatırlamaya başladığını belirterek “Günahsız İsa, acı çekti, suçluların yanında haçta acı bir ölümle öldü” dedi. “O’nun gibi yaşamak zorunda olduğumu ve haçımı almam gerektiğini fark ettim.  Karar verdiğim andan itibaren üstümdeki yük kalktı ve hayatımda Tanrı’nın lütfunun yeterliliğini gördüm. Hapishanede zamanımı Müjde’yi yaymak için kullanmaya karar verdim” dedi.

Röportajda, Rahip Bulus’un tutuklanmasından bu yana, birçok mahkum onun Hristiyanlığa nasıl geçtiğini dinledikten sonra Mesih’e inanmaya başladığı ve tutuklular düzenli olarak ona tavsiye ve dua için geldiği, bir müdürün, “Bulus farklı, zorluklarla karşılaştığı zaman bile huzurlu görünüyor” dediği belirtiliyor.

CIA’nin The World Factbook’tan alınan bir 2001 haberine göre, Nijerya’nın nüfusunun yaklaşık % 40’ı Hristiyan. Bununla birlikte, Nijerya, Open Door USA’nın Dünya İzleme Listesi’nde, Hristiyanların en çok zulme maruz kaldıkları ülkeler sıralamasında 12’inci sırada yer alırken şiddet kategorisinde en yüksek puana sahip.

Open Doors, Hristiyanlara karşı yürütülen zulümlerin çoğunluğunun Fulani çobanlar tarafından gerçekleştirildiğini, hükümetin bu süregelen şiddete tepki gösterme konusuna çok az ilgi duyduğunu belirtti.

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi