29 Mart 2024 Cuma

Hükümet Yetkilisi, Hristiyan kız Leah Sharibu’nun Hayatta Olduğunu Söyledi

Nijeryalı bir hükümet görevlisi, kaçırılan Hristiyan kız öğrenci Leah Sharibu’nın öldürüldüğü söylentilerine açıklama getirdi.

Cumhurbaşkanı Muhammadu Buhari’nin özel yardımcısı tarafından yayınlanan bildiride, geçen sene militanlar tarafından okulundan kaçırılan 16 yaşındaki kızın hala hayatta olduğu bildirildi.

Bildiride, “Leah Sharibu’nun serbest bırakılmasını güvence altına almak için fidyecilerle, Boko Haram’ın iletişim hatlarının açık tutulmaya devam edildiği” ifadesi yer alıyor. 

“Yalan haberlerin aksine Leah hayatta. Bize güvenlik teşkilatlarımız tarafından güvence verildi ve hükümetimiz onun sağsalim geri dönmesine ve diğer tüm rehinelerin ailelerine geri dönmesine kendini adamıştır.”

Bildiride, hükümetin fidye taleplerine boyun eğmeye niyeti olmadığı da belirtildi.

“Fidye için adam kaçırma asla teşvik edilmemelidir. Bu da teröristlerin taleplerine boyun eğmemek ve suçlarını ödemeyle ödüllendirmekten kaçınmak anlamına geliyor,” ifadesi yer aldı.

Leah, 19 Şubat 2018’de Dapchi, Yobe eyaletindeki ortaokulundan 100’den fazla sınıf arkadaşıyla birlikte kaçırıldığında 14 yaşındaydı. Diğer kızların hepsi birkaç hafta sonra serbest bırakıldı ama Leah, Hristiyan inancından vazgeçmeyi reddettiği için militanlar gitmesine izin vermediler. 

Geçen yılın Ekim ayında, Boko Haram Leah Sharibu’yu ömür boyu köle olarak tutmaya karar verdiklerini söylemişti.

Open Doors İngiltere ve İrlanda Savunma Başkanı Dr. Matthew Rees: ”Leah Sharibu bir kız olduğu için kaçırıldı ve bir Hristiyan olduğu için esir tutuluyor. Kuzey Nijerya’daki Hristiyan kadınların inanılmaz derecede savunmasız konumlarını temsil ediyor” dedi ve ekledi: ”Leah’nın esarette kalması, bir halkla ilişkiler aracı olarak istismar ediliyor olması ve Boko Haram tarafından bir pazarlık piyonu olarak kullanılması korkunç bir durumdur. Ancak hükümetin, serbest bırakılmasını sağlamak için daha fazla çaba göstereceğine dair güvencesi cesaret verici.”

Nijerya, Open Doors’un 2019 Dünya İzleme Listesi’nde, Hristiyanların en çok zulüm gördüğü 50 ülke arasında 12. sırada yer alıyor.

Papa Françesko, Mülteci Krizine Değindi

Papa Françesko, Kolombiya, Panama ve Kosta Rika episkoposlarına gönderdiği mektupta, göçmenlere daha fazla pastoral yardım ve destek...

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi