19 Nisan 2024 Cuma

“I Am Jesus Christ” Oyununda, Oyuncular İsa Mesih’in Hayatını Canlandırıyor

Yakında çıkacak olan “I am Jesus Christ” oyunu, oyuncuların İsa Mesih rolünde, Yeni Antlaşma hikayelerini canlandırmalarını sağlıyor. PlayWay tarafından düzenlenen oyun, oyun platformu olan Steam üzerinden oynanabilecek.

Hikaye İsa’nın vaftizinden dirilişine kadar olan süreci kapsıyor ve İsa’nın bilinen olayları ve mucizelerinin “gerçekçi simülatörü” olarak ilerliyor.

PlayWay’in açıklamasının tamamı şöyle:

 “Bu çok gerçekçi simülasyon oyununda, dünyadaki en ünlü adam olan İsa Mesih olun. ‘I am Jesus Christ’ oyununda süper güçler elde etmek için İsa gibi dua edin, Kutsal Kitap’taki, kötü ruhları kovmak, insanları iyileştirmek ve doyurmak ve diriliş gibi birçok ünlü mucizelerini gerçekleştirin.

 “‘I am Jesus Christ’ Kutsal Kitap’ın Yeni Antlaşma bölümündeki hikayelerden esinlenmiş, gerçekçi bir simülasyon oyunudur. Eski zamanlara gidin ve İsa Mesih’in 2000 sene önce yürüdüğü yollarda yürüyün. Oyun İsa Mesih’in Vaftizinden Dirilişine kadar olan zamanı içerir. Hiç O’nun gibi, dünyadaki en ayrıcalıklı ve güçlü kişi olmayı düşündünüz mü?

Kutsal Kitap’taki mucizeleri İsa Mesih gibi gerçekleştirmeye çalışın. Bu bir simülasyon oyunudur ve siz de O’nun gibi dünyayı kurtarabilirsiniz. Çölde şeytanla savaşmaya, kötü ruhları kovmaya ve hasta insanları iyileştirmeye hazır mısınız? Veya denizdeki fırtınayı dindirmeye?”

Oyun FPS (Birinci Şahıs Nişancı) oyunudur, bu da kullanıcıların dünyayı İsa’nın bakış açısından görebilecekleri ve oynayabilecekleri anlamına gelir. Fragmanında İsa’nın kör bir kadının gözlerini açtığını (Matta 21:14), aç bir balıkçı için yoktan balık var ettiğini (Yuhanna 6:35) ve fırtınaya yakalanmış bir gemiyi kurtarmak için suda yürüdüğünü görüyoruz (Markos 4:41).

Oyun teknik açıdan gayet nettir ve oyuncuların yürüyüp, bulmacalar çözmeleri veya çevre ile etkileşmelerini sağlar. Grafikler yüksek derecede gerçekçidir ve oyunu geliştirenler oyunun simülatör gibi hissettirdiğini söylerler.

Oyun şu an Steam’de yer alsa da planlanan çıkış tarihinde “Yakında” yazıyor. Çıktığında PC kullananları için erişilebilir olacak. (Heavy.com)

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi