29 Mart 2024 Cuma

İbadete Gelenlere Araba Hediye Ettiler

Amerika Birleşik Devletleri’nin eyaletlerinden biri olan Maryland’de bir kilise, ibadete katılanlara beş adet ikinci el araba armağan etti.

Kolombiya merkezli bir topluluk olan Destiny Church (Kader Kilisesi), tüm gün devam eden bir Pazar ibadeti sonunda dört arabanın yanı sıra muhtaç bir aileye bir araba armağan etti.

Daha önce yerel bir lisenin spor salonunu kullandıklarını belirten Destiny’nin Kıdemli Pastorü Stephen Chandler, The Christian Post’a, armağanların yeni ibadet yerleri için yaptıkları kutlamanın bir parçası olduğunu söyledi.

Chandler, “Bir kilise olarak kuruluş değerlerimizden biri ‘Bizim Aşırı Derecede Cömert Olmamızdır’ ve yaptığımız her şeyde bunu gerçekleştirmeye çabalıyoruz” diye belirtti.

“Kutlamayı, aldığımız binanın büyük lütfunu gölgede bırakan bir cömertlik hareketi ile göstermek istedik. Elçilerin İşleri 20:35, vermenin almaktan daha iyi olduğunu söyler ve durumun gerçekten de böyle olduğu ortaya çıktı” şeklinde konuştu.

Destiny Church, ikinci el otomobil satan bir galeriden satın alınan arabalar Chevy Cruze, Toyota Corolla, Nissan Sentra, Ford Escape ve Dodge Journey olarak belirlendi. Çekilişle verilen arabalar için 2.000’den fazla bilet dağıtıldı.

Chandler, Christian Post’ye, Destiny’de toplanan bağışların yüzde onundan oluşan bir fon aracılığıyla arabaların bedellerinin ödendiğini söyledi.

“Bu fonlar; cömertlik, hizmet, yardımseverlik ve sosyal yardım amaçlıdır. Yıllar boyunca hem uluslararası hem de yurtiçinde kilise kurmak, büyük kâr amacı gütmeyen kuruluşlarla ortaklık yapmak, ihtiyaç duyanlara yardımcı olmak ve genellikle duvarlarımızın ardında İsa Mesih’in sevgisini paylaşmak için kullanılmıştır. Bu yılın cömertlik bütçesinin bir kısmı da bu araçların satın alınması için kullanıldı ” şeklinde açıklamada bulundu.

Destiny Church’ün araba hediye etmesi, kilisenin rüşvet ve materyalizmle suçlanmasına yol açtı. İddialara tepki olarak Pastör Chandler, hediye vermenin toplumumuza kilisemizin onları sevdiğini ve daha da önemlisi Tanrı’nın onları sevdiğini göstermek için bir ‘cömertlik hareketi’ olduğunu söyledi.

Chandler, “Her hizmetin sonunda en büyük memnuniyet, insanların buradan giderken bir araba kazanıp kazanamadıklarının gerçekten önemli olmadığını anlamalarıydı. Onlara sevgi göstermek için onlardan hiçbir şey istemedik. Eğer bugüne kadar Tanrı’nın sevgisinin gerçek olamayacak kadar iyi olduğunu insanlar anlayabilmişlerse, o zaman bunun muazzam bir başarı olduğuna inanıyoruz” dedi.(CP)

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi