28 Mart 2024 Perşembe

IMF, Yunanistan’la Müzakerelerden çekildi

Uluslararası Para Fonu (IMF), Yunanistan ile müzakereler kapsamında Brüksel’de bulunan heyetinin görüşmelerde ilerleme sağlanamadığı gerekçesiyle Washington’a döndüğünü açıkladı.

imf-yunanIMF Sözcüsü Gerry Rice, bugün düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin Yunanistan ile kreditörler arasında devam eden müzakerelere ilişkin sorularını yanıtladı.

Rice, taraflar arasındaki anlaşmazlıkların çözülemediğini belirterek, “Aramızda birçok ana noktada önemli farklılıklar var. Bu farklılıkların azaltılması konusunda ilerleme kaydedilmedi. Bu nedenle anlaşmadan çok uzaktayız” dedi.

IMF ekibinin müzakerelerin sürdüğü Brüksel’den ayrılarak Washington’a döndüğünü bildiren Rice, “IMF Başkanı Christine Lagarde’ın da belirttiği gibi IMF hiçbir zaman masadan ayrılmayacak. Fakat şimdi top Yunanistan’ın sahasında” ifadesini kullandı.

Rice, ayrıca Lagarde’ın 18 Haziran’da yapılacak Avro Bölgesi Maliye Bakanları toplantısına katılacağını duyurdu.

Yunanistan’ın mevcut mali programdaki 7,2 milyar avroluk krediye ulaşabilmesi için haziran sonuna kadar kreditörleriyle anlaşması gerekiyor. Aksi halde Yunanistan’ın başta IMF borçları olmak üzere mali yükümlülüklerini yerine getiremeyerek temerrüde düşebileceği belirtiliyor.

Ülke, IMF’ye geçen hafta cuma günü geri ödenmesi gereken haziran ayının ilk borç taksitini kaynak bulamadığı gerekçesiyle ödeyememiş ve hazirandaki dört ayrı taksitin birleştirilmesini talep etmişti. Bu talebi kabul eden IMF, Yunanistan’a haziran borçlarını toplu ödemesi için 30 Haziran’a süre tanımıştı.

Yunanistan’ın haziran ayında 1,5 milyar avrosu IMF’ye, 5,2 milyar avrosu Avrupa Birliği’ne olmak üzere toplam 6,7 milyar avroluk borç ödemesi gerekiyor.

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi