19 Nisan 2024 Cuma

İnanç, Yalnız İnsanların Hayatlarındaki Anlamı Bulmalarında Yardımcı Oluyor

İnanç, yalnız insanların, hayatlarındaki anlamı bulmalarında yardımcı oluyor.

Yapılan bir araştırmaya göre; inanç, sosyal ilişkilere kapalı insanların hayatta bir amaç bulmalarına yardımcı oluyor.

Geçtiğimiz ay içinde Personality dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre; genelde sosyal ilişkilerin desteği ile elde edilen başarıların, dini inancın desteği ile de elde edilebileceğini gösterdi.

Toplam 19 bin katılımcı ile araştırmalarını yapan uzmanlar, toplumsal olarak kapalı dindar insanların, inanç yoluyla toplumsal bağların eksikliğini telafi ettiklerini gördüler.

Dini inanca sahip insanlar; hayat için büyük hedefleri olduğunu, hedeflerini elde etmelerindeki en büyük desteği, toplumsal ilişkiler yerine İlahi bir Figürden aldıklarını anlattılar.

Uzmanlar, “Varsayımlarımıza göre, toplumsal olarak aktif bireyler, sosyalleşmeye kapalı olan bireylerden daha ufak hedeflere sahipler. Anketlerin sonucunda dini inancın gücünü fark ettik. Böylece, sosyal olarak kapalı ve dine bağlı insanların hedefledikleri şeylerin çok daha yüksek ve güçlü olduğunu gördük” açıklamasında bulundular.

Araştırmanın sonunda,“ Çoğu insan, hedeflerinde öncelikli olarak sosyal ilişkilerden yararlanırken, sosyal olarak dışlanmış insanlar, önemli yaşam hedefleri ve sosyal rahatlığı sağlayabilmek için dini inançlarından yararlanıyorlar” sonucuna varıldı.

Çalışmanın yazarlarından Michigan Üniversitesi Felsefe Doktoru Todd Chen, yayınlanan bir röportajında, sosyal ilişkiler ile dini inancın, insanların ihtiyaç duyduğu değer ve destek duygularına, aynı oranda etkisi olduğunu gösterdiğini ve bu konudaki asıl avantajın, kendini yalnız hissedenlerin, bu durumdan kurtulabilmek için dinin teşvik edici ilkelerini ve Tanrı ile olan ilişkilerini kullanabilmeleri olduğu yönünde açıklamada bulundu.

Todd Chen, sosyal olarak kapalı insanların, toplumsal ilişkilerini sadece dinle telafi edemeyeceklerinin de altını çizdi. “Din, belirli bir zaman diliminde yalnızlık ile başa çıkmanın bir yolu olabilir, ancak insanların sadece Tanrı’ya güvenmesi gerektiği anlamına gelmez. Dini inancının yanı sıra, insan sosyal bir canlıdır ve insan ilişkileri hala önemli ve değerlidir” diye belirtti.(cnl.news, tbn-tv.com/OD)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi