19 Mart 2024 Salı

İngiliz Kilisesi’nden Etkinlik Kulesi

İngiltere’de bulunan Norwich Katedrali geçtiğimiz günlerde, insanların Tanrı’yla bağ kurmasına yardım etmesi amacıyla bir etkinlik kulesi kurmaya karar verdiğini açıkladı. Bu kulede bir labirent, yoga alanları ve Kutsal Kitap Kutusu’nun yer alacağı belirtilen kilisenin duyurusunda fuar alanı 2019 yazına kadar kurulmuş olacak ve buradaki amacın tarihi bir alanı tekrar gözler önüne sermek ve inançla ilgili yeni bir tartışma metodu yaratmak olduğu yazıldı.

Katedralin kuracağı kulenin uzunluğu 13 m uzunluğunda olacak ve ziyaretçiler tırmanıp içeride tavanda bulunan Ortaçağ’dan kalma ünlü kabartmaları yakından görebilecekler. 

Kutsal Kitap Kutusu ise insanların içinde oturabilecekleri bir dikdörtgen yapı formatında olacak ve insanlar bir anlamda Kutsal Kitap’ın içinde oturuyor olacaklar. Kutunun amacı Kutsal Kitap’ın farklı bir gözle okunmasını sağlamak ve görsel bir perspektif sunmak.

Rev. Canon Andrew Bryant

“Bir katedral böyle bir kulenin kurulması için çok uygun bir yer olmayabilir ancak bu yakınlaşmanın bir parçası olmak için en uygun yer” diyen kilise önderlerinden Rev. Canon Andrew Bryant; “Biz aslında bir katedralin yapması gereken şeyi yapacağız; insanlara farklı bir yolla yardım etmek ve Tanrı’yla bir ilişki kurmalarını sağlamak” diye ekledi.

Ayrıca Bryant, “Bu kule ayrıca insanların katedralimizin eski ve yeni tüm yönlerini tanımaları için benzersiz bir yöntem ve diliyoruz ki katılan herkes bundan ziyadesiyle keyif alacaktır” açıklamasını yaptı. 

İngiltere’de son yıllarda birçok kilise ve katedral kapılarını bu tarz farklı etkinliklere açmaya başladı ve modern yaşamın alışkanlıkları içinde Tanrı ve insanlar arasında bir bağ kurmak için bu etkinlikleri kullanıyorlar. Ancak Derby Katedrali’nde 2018 yılının başlarında kilise içerisinde birçok gayri ahlaki görüntü içeren bir korku filminin yayınlanması tepki çekmiş ve bu etkinliklerde Hristiyan anlayışına uyan bir sınırın olması gerektiği birçok kilise önderi tarafından ifade edilmişti.  

Aynı şekilde 2017 yılında St. Andrew Kilisesi’nde şeytani sembolleri içeren giysilerin bulunduğu bir moda şovu yapılmış ve kilise yoğun bir tepkiyle karşılaşmıştı. Tepkiler üzerine kilise sözcüsü moda gösterisini bir sorun olarak görmediklerini ancak giysilerde yer alan şeytani sembolleri farketmedikleri için özür dilediklerini söylemişti.(Christian Post)

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Papaz Aleksandır Çıkırık, Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

Edirne'de geçen yıl 17 Mart'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi papazı Aleksandır Çıkırık, ölümünün...

Şiddetli Yağış ve Sel, 6 Binden Fazla Yerinden Edilmiş Aileyi Etkiledi

Yemen'in orta kesimlerindeki Marib şehrinde şiddetli yağış ve selden 6 bin yerinden edilmiş ailenin etkilendiği duyuruldu. Yemen hükümetine...

Hristiyan Yardım Kurumu, Binlerce Teolojik Kitap Bağışlayacak

Hristiyan yardım kurumu, dünya çapında teolojik kaynaklardaki boşluğu doldurmak için 10 bin'den fazla kitap bağışlayacak. Langham Partnership organizasyonu...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi