25 Nisan 2024 Perşembe

Irak Parlamentosu’ndaki Hristiyanların temsilcisi Kenna’dan kritik açıklama: “Askeri eğitim alan binden fazla Hristiyan, Ulusal Muhafızlara katılacak”

Irak’taki bazı Hristiyanların, IŞİD’e karşı yürütülen silahlı mücadeleye iraqi-christiansdestek için askeri eğitim almaya başladığı bildirildi.

Irak parlamentosunda Hristiyanları temsil eden Rafidin Bloku lideri Yunadim Kenna, “Binden fazla Hristiyan, (Şii gönüllülerden oluşan) El-Haşdu’ş-Şabi (Halk Topluluğu) bünyesinde, resmi olarak Bağdat, Kerkük ve Zaho’daki eğitim kamplarına katıldı. Daha sonra Ulusal Muhafızlar bünyesinde yer alacaklar” dedi.

Iraklı Hristiyan savaşçıların, IŞİD’in bulunduğu Musul ovasındaki bölgelerde güvenlik güçleriyle koordinasyon halinde önemli bir rol üstleneceğini söyleyen Kenna, gerek olması halinde sayının artabileceğini kaydetti.

Kenna, Irak hükumetinin Hristiyan savaşçıların eğitilmesi ve donatılmasını, görevlerinin gerektirdiği tüm ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlayacağını aktardı.

Irak hükümeti geçen hafta Ulusal Muhafızlar kanununu onaylamıştı. IŞİD’in 10 Haziran 2014’te Musul’u, ardından diğer bazı bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar devam ediyor. Irak ordusu, milisler ve Peşmerge güçleri IŞİD’e karşı mücadele ediyor. ABD öncülüğündeki koalisyon ülkeleri de savaş uçaklarıyla IŞİD’e karşı mücadeleye destek veriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi