25 Nisan 2024 Perşembe

Iraklı Hristiyan Liderler Ölümle Tehdit Ediliyor

Iraklı Hristiyan liderler IŞİD tarafından öldürülme riski altında. Kilise liderleri ya ülkede kalacak ya da ülkeyi terk ederek mülteci olacak.

Keldani Hristiyanlar, aşırı radikal dinci grupların ölüm tehditleri ya da mülteci olarak başka ülkelerde yaşam savaşı vermek yerine, ata topraklarında kalmayı tercih ettiklerini söyledi.

Fox Haber’e göre, Keldani toplumunun bir kısmının gündeminde olan bu tartışmayı Bağdat Episkoposu Sako tarafından gündeme geldiği belirtildi. Bağdat Keldani Katolik Kilisesi Episkoposu Sako, Keldani halkının radikal dinciler tarafından zorla kendi topraklarından ayrılmak yerine, ülkede kalmaları için teşvik çağrısında bulundu.

Diğer yandan Amerika Kaliforniya eyaltinde bulunan Keldani Katolik Kilisesi Episkoposu Sarhad Jammo, Keldanilerin kendi hayatları için kaçmaları çağrısında bulundu. Kaliforniya merkezli Amerikan Keldani ve Azınlıklar İnsani Vakfı kurucusu Mark Arabo, Episkopos Jammo’nun çağrısını destekledi. Amerika Birleşik Devletleri hükümetine, Hristiyan azınlıkların yeniden bir hayat kurmalarına yardım etmek ve işlemlerinin hızlanması için talepte bulundu. Arabo, “ Biz Irak’tan ayrılmak isteyen insanlara elimizden gelen yardımı sağladık. Aynı zamanda ülkesinde kalmayı tercih eden insanlara da aynı desteği verdik.” dedi ve Hristiyanların mülteci statüsünden başka bir seçeneklerinin olmadığını ve sistematik bir şekilde yok edilen halkların kültürlerinin korunamayacağını da sözlerine ekledi.

Bağdat Keldani Katolik Kilisesi Episkosu Sako, büyük göç nedeniyle Hristiyanlığın doğduğu bu topraklardan yok olmasına neden olacak uyarısını yaptı. “Bu topraklarda doğmuş bir Hristiyan topluluğu bu kadar büyük bir göçü planlayamaz.” dedi.

IŞİD’in Irak’taki Hristiyanlar ve diğer dini azınlıkların üzerinde yıkıcı bir etkisi oldu. 2003 yılında Iraklı Hristiyan nüfusunun 1,5 milyonken, şuan 275 binden daha az olduğu ve hayatları ya da yüksek vergi vermeleri konusunda tercih yapmaya zorladıkları söyleniyor. (BA/Christian Post)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi