25 Nisan 2024 Perşembe

İran’da Hristiyanlara baskılar artıyor

İran’da geçen yaza göre tutuklamalar ve sorgulamalar ve şiddet arttı.

Temmuz ve Ağustos’tan beri yaklaşık olarak 20 Hristiyan İranlı tutuklandı. Tutuklanan İranlıların çoğu Kirmanşah, Tahran, Şiraz ve Kerec şehirlerinde yaşıyor. Çoğunlukla ev kiliselerinin olduğu İran’da, hükümetin yaptığı araştırmalara göre, ev kiliselerini ve kilise liderlerini belirlendi ve tutuklandı.
Genellikle, güvenlik güçleri bir eve baskın yapacağı zaman çok ilgi çekmeden ve hızla baskını gerçekleştiriyor. 8 Ağustos tarihinde Kerec’te 15 e yakın sivil giyimli güvenlik gücü, vaftiz sırasında ev kilisesini bastı. Çevre sakinlerine göre, baskında güvenlik güçleri, evde bulunan tüm kitapları,ev eşyalarını ve uydu antenlerini dışarı attı. Ev kilisesi üyelerini de iterek araca bindirdiklerini belirtti.
Sorgulamaların ağır geçtiğini de belirten Opendoors USA yazarı Robert Duncan, kilise üyelerine ülkeyi terk etmelerinin söylenmiş olduğunu ve bir ev kilisesi liderinin de feci şekilde dövülerek sorgulandığını açıkladı.
Müzakerelerin devam ettiği bu dönemde yöneticilerin dikkatli olacaklarına dair şüphelerim var diyen  Duncan “Ocak başından Nisana kadar neredeyse hiç Hristiyan’ın tutuklanmaması bir mucizeydi. Muhtemelen İran rejimi, insan hakları müzakereleri sırasında  dikkatleri üzerlerine çekmek istemediler.” dedi.
İran ,bir Hristiyan araştırma ajansına göre, Hristiyan olarak yaşamanın en zor ve en çok zulüm gören ülkeler arasında yedinci sırada. (opendoorsusa/Burcu A.)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi