26 Nisan 2024 Cuma

İsa Mesih’in 3 Boyutlu Modeli Oluşturuldu

İtalyan Profesör, Torino Kefenine dayanarak İsa Mesih’in 3 boyutlu modelini oluşturdu. Profesör Giulio Fanti, oluşturduğu bu modelin, İsa Mesih’in dünyadaki görüntüsünü birebir yansıttığını iddia ediyor.

Padua Üniversitesi’nde ölçüm metodolojisi eğitimi veren Profesör Giulio birkaç yıl boyunca Torino Kefenini inceliyordu. Geçtiğimiz hafta içerisinde ise kefen üzerindeki ölçümlere dayanarak oluşturduğu İsa Mesih’in 3 boyutlu modelini sundu.

Giulio Fanti, ‘’Bundan böyle İsa Mesih, oluşturmuş olduğum modele göre tasvir edilmelidir. Araştırmalarıma göre İsa Mesih, olağanüstü güzelliklere sahip bir adamdı. Uzun boylu ve güzel vücutluydu. Boyu neredeyse 180 cm uzunluğunda, yüz ifadesi ise oldukça görkemliydi‘’ açıklamasında bulundu.

Fanti, kefen üzerindeki ölçümlere göre 3 boyutlu model oluşturulduğunda, kişinin vücudundaki yaraları görüp, incelemenin bile mümkün olduğunu söyledi.

Giulio Fanti, “Kefende gözükmeyenler haricinde, 370 kırbaç yarasına rastladım. Bunun sebebi kefenin insanın sadece önü ve arkasını kaplamasından kaynaklıdır. Kefenin yanlarında kollardan dolayı kaç yaranın olduğunu tespit edemedim. Ayrıca kefen sayesinde İsa Mesih’in ölmeden önce sağ omzundaki sinirlerin ciddi anlamda zarar gördüğünü, dolayısıyla da bedeninin sağa sarktığını tespit ettim” dedi.

Torino Kefeni, Roma Katolik Kilisesi ve birçok diğer Hristiyan mezhebi tarafından İsa Mesih’in çarmıha gerildikten sonra sarıldığı bez olarak kabul ediliyor. Söz konusu kefenin Yeruşalim’den çalındığı, daha sonra ise Fransa’da ortaya çıktığı biliniyor.

İlk kez 1350’lerde Fransa’da sergilenen kefen, 1578’de İtalya’ya getirilerek Torino’da San Giovanni Battista Katedrali’nde muhafaza edilmeye başlandı. Pek çok kişi bunun mucizevi bir şekilde olduğuna inanırken, birçok kişi de sahtekarlık olduğunu düşünüyordu.

1988 yılında kefenin bir kısmı Karbon-14 yaş belirleme testine tabi tutuldu ve kefenin 700 yaşındaki keten bitkilerinden yapıldığı belirlendi.

Profesör Fanti ve birçok diğer uzman daha, şu ana kadar laboratuvarda elde edilen Torino kefeni konusundaki sonuçların kontaminasyon nedeniyle hatalı olduğunu iddia ediyor. Fanti; 2013 yılında, Torino kefeninin gerçekten İsa’ya ait olduğunu belgeleyen İtalyan gazeteci Saverio Gaeta’nın yazmış olduğu kitabın ortak yazarı olmuştu.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi