29 Mart 2024 Cuma

IŞİD, 22 Hristiyanı serbest bıraktı

isid serbest bıraktıIŞİD Şubat ayında Habur köylerine yönelik işgal girişimi sırasında kaçırdığı Hristiyan sivillerden bir kısmını serbest bıraktı.

Asuri İnsan Hakları Gözlemevi ile Asuri İnsan Hakları Ağı (AHRN) tarafından yapılan açıklamalarda, Habur çevresindeki köylerden kaçırılan 22 kişinin serbest bırakıldığı bilgisi verildi. Gözlemevi tarafından yapılan açıklamada, serbest bırakılanlar arasında 14 kadının da olduğu belirtildi.

Açıklamada, 22 kişinin serbest bırakılması için Haseke Doğu Kilisesi tarafından IŞİD ile görüşmeler yapıldığı da kaydedildi.

AHRN tarafından yapılan açıklamada ise, serbest bırakılan kişilerin Habur bölgesindeki Tel Şamiram ile Tel Cezire köylerinden oldukları bilgisi paylaşıldı. Açıklamayı yapan AHRN direktörü Usama Edward, halen IŞİD’in elinde bulunan diğer 187 Asurinin serbest bırakılması için görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Edward, bu kişilerin serbest bırakılmasına yönelik görüşmelerden ‘umutlu’ olduğunu da kaydetti.

Her iki kuruluşun açıklamalarında dikkatli bir dil kullanılması dikkat çekerken, 22 kişinin hangi şartlarla serbest bırakıldığına ise değinilmedi.

isid rehineAsuri halkının önemli bir kısmının yaşadığı Til Temir kasabası ve çevresine yönelik IŞİD tarafından 23 Şubat’ta büyük bir saldırı başlatılmış ve ilk günlerde 220 civarında kişi kaçırılmıştı. Asuri  direnişçilerinin de desteğiyle YPG güçlerince düzenlenen operasyonlar sonucu bölgedeki onlarca  Asuri köyü de kurtarılmıştı. (SG)

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi