29 Mart 2024 Cuma

İşitme Engelli Çocuklar İçin Pazar Okulu Açıldı

Rusya’nın başkenti Moskova’da işitme engelli çocuklar için ilk kez pazar okulu açıldı.

Dualarla ve özel etkinliklerle açılan Rus Ortodoks Kilisesi’nin Sosyal Hizmetler Departmanı, okulun işitme engelli çocuklar için uygun hale getirildiğini belirtti. 

‘‘Topluluğumuzda işiten ve işitme engelli kardeşler dua ve ortak işlerde birleşiyor. Pazar Okulu’nda Tanrı Sözü’nü incelemek için birbirimizle iletişim kurmaya devam edeceğiz’’ açıklamasında bulunuldu.

Kilise, 30 yıl önce de Moskova’daki ilk Ortodoks işitme engelli topluluğuna ev sahipliği yapmıştı. Kilise, özellikle işaret dili bilen ve iki dilde öğretebilecek öğretmenler aradı. Okul, Kutsal Yazıları okuyabilmek için İngilizce eğitim de verecek.

Bp. Panteimon vaazında, ‘‘St. Macarius’a göre, her ruh Mesih’i görebilme, duyabilme ve Tanrı’nın sesini işitebilme yetisine sahiptir. Dünyasal yaşantımız bizleri Tanrı’nın Krallığı’ndaki sesleri ve görüntüleri duyabilmemiz ve görebilmemiz için hazırlamalıdır. Her Liturji; kör ve sağır ruhumuzun, dünyayı kısmen de olsa görebilmesini sağlar’’ dedi.

İbadetin ardından dualar eşliğinde okul kutsandı ve 3 işitme engelli topluluk üyesi tarafından hazırlanan festival konseri sahne aldı. 

Tahminlere göre, Rusya’da çoğu Rusça işaret dili konuşan yaklaşık 400.000 işitme engelli var. 71 adet işitme engelli Ortodoks cemaati bulunmaktadır. 

Patrik Kirill Hazretleri’nin dualarıyla 2014 yılında Yardım ve Sosyal Hizmetler bünyesinde işitme engellilere ait koordinasyon merkezi kuruldu. Rusya’da işitme engelliler için ilk Ortodoks video kanalı, 12 Ağustos 2016’da yayına başladı. Markos’un ilk üç bölümünün Rusça işaret diline çevrili videoları ise Temmuz 2018’de yayınlandı. (orthochristian.com)

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi