20 Nisan 2024 Cumartesi

İşitme Engelliler İçin Yeni Mobil Uygulama

İşitme engelliler, işaret dilinde geliştirilen yeni mobil Kutsal Kitap uygulaması sayesinde artık Kutsal yazıları inceleyebilecekler.

İşitme engellilere özel olarak, “Rus İşaret dilinde Markos Bölümü” adlı yeni bir mobil uygulama geliştirildi. Söz konusu geliştirilen yeni uygulama sayesinde, İşitme engelliler artık Markos bölümü semantik bölümleriyle Rusça işaret diline tercümesini izleyip, inceleyebilecekler.

İşaret dilindeki her bir videonun altında aynı zamanda altyazılar da mevcut. Videolara eşlik eden altyazılar; duyma zorluğu çeken yaşlılar, işaret dilini az bilen kişiler, işitme engellilerin duyma sorunu olmayan aile bireyleri ve işitme engelli kişilerin eğitim alanında çalışanlara kolaylık olsun diye özellikle geliştirildi.

Uygulamanın kurucuları, uygulamanın Kutsal Kitap Çeviri Enstitüsü’nün özel olarak tasarlamış olduğu kendi orijinal uygulaması olduğunu belirtiyor.

Uygulama Google Play’de herkese açık bir erişime sahip. Bu ay içerisinde ise Apple cihazları için olan sürümü de kullanıma açılacak.

Projenin geliştirilmesi Rusya Ortodoks Kilisesi’nin Yardımlaşma ve Sosyal Hizmet Senkronizasyonu Departmanı, İşitme engelliler Koordinasyon Merkezi ve Rusya Sağırlar Derneği’nin iş birliğiyle mümkün oldu.(cnl.news, pravmir.ru/OD)

Çinli Adamın Mülteci Statüsü Sahte Zulüm İddiaları Nedeniyle İptal Edildi

2016 yılında İsa Mesih'i kabul eden ve yeraltı kilisesine katılan Çinli bir Hristiyan'ın 'mülteci' statüsü Yeni Zelanda...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi