19 Nisan 2024 Cuma

İskenderun Katedralinde Krizma Kutsaması Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Kilisesinde, Yüksek Kurul tarafından İsa Mesih’in Romalılara teslim edilmesinin kararlaştırdığı ve Yahuda İskaryot’un da İsa’ya ihanet ettiği günün anımsandığı Kutsal Çarşamba ayini düzenlendi.

Tüm rahiplerin yeminlerini tazelediği ve yağların kutsandığı için daima katedral kilisesinde kutlanan Krizma ayinine, bölge kiliselerinin rahipleri de katılım gösterdi.

Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Paolo Bizzeti tarafından yönetilen ayine ayrıca Kilise Pederleri Lucian Abalintoaiei ve Julius Ohanele, Mersin Katolik Kilisesi Pederleri Roberto Bondea ve Fransua Dondu, Antakya Katolik Kilisesi Pederleri Domenico Bertogli ve Paolo Raffaele Puglieze ile Diakon Alexandre Dehmen katıldı.

Ayinde ilk olarak rahipler ‘iffet, itaat ve fakirlik’ yeminlerini yenilediler. Daha sonra hastalar ve katekümenler için yağlar kutsandı ve Krizma Kutsaması gerçekleştirildi.

Episkopos Bizzeti, İtalyanca olarak verdiği vaazın ardından yönetim bölgesindeki rahiplere, kutsandıklarında üstlendikleri misyon ve taahhütleri hatırlatarak verdikleri sözleri yenilemelerini istedi. Yeminlerin tazelenmesinin ardında cemaat de rahipler için dua etti.

Ardından beden ve ruhu rahatlatmak, hastaların ağrılarını dindirmek, hastalık ve acılardan kurtarmak üzere Mesih tarafından tesis edilen Hasta Yağı kutsandı. Bu yağlar yıl boyunca rahipler tarafından hastaların mesh edilmesinde kullanılacak. İkinci olarak vaftize hazırlanan yetişkinlere, onların şeytana karşı verdikleri mücadelede kuvvetli olmaları ve vaftizle alacakları yeni hayatın sonsuz armağanını daha iyi anlayabilmeleri için verilen Katekümen Yağı kutsandı. Son olarak zeytinyağı ve güzel kokularla hazırlanan Kutsal Yağ kutsandı. Bu yağ da yıl boyunca düzenlenecek törenlerde kullanılacak. (SAT-7 Türk / İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi