24 Nisan 2024 Çarşamba

İskenderun Katolik Kilisesi Cemaatinin ‘Paskalya’ Sevinci

Katolikler tarafından geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Paskalya Bayramı, İskenderunlu Katoliklerce de coşku ile kutlandı. Ayindeki vaazında Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Paolo Bizzeti, imanlıların yüreğinde korkuya yer olmadığını, Tanrı’nın gücünün her şeye kadir olduğunu hatırlattı.

İsa Mesih’in ölümden dirilişinin anıldığı “Paskalya’ Bayramı, İskenderun Müjdeleme Katolik Kilisesinde düzenlenen görkemli bir ayinle kutlandı. İskenderun Katedralindeki ayine, farklı illerde yaşayan İranlı mülteciler ile Almanya’dan gelen 60 kişilik bir turist grubu da katılım gösterdi.

Katolik Kilisesi İskenderun Katedralinde düzenlenen Paskalya Ayinini, Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Paolo Bizzeti yönetirken, ayine Kilise Pederleri Lucian Abalintoaiei ve Julius Ohanele ile Diakon Alexandre Dehmen de eşlik etti.

Paskalya Ayini, kilise bahçesinde yakılan ateşin etrafındaki törenle başladı. İsa’nın ışığını simgeleyen ateşle Paskalya Mumunun yakıldığı bahçedeki törenin ardından pederlerin önderliğinde tüm cemaat üyeleri kiliseye girdiler.

Karanlık olan kilise içerisine giren rahipler ve cemaat üyeleri ellerindeki mumlarla kiliseyi aydınlattılar. Kilise içerisinde devam eden ayinde, Paskalya’nın, tüm dünyaya barış getirmesi, insanları yanlış düşüncelerden, hastalıklardan, kötülüklerden, yanlışlıklardan uzaklaştırması, hastaları sağlığına kavuşturması, zor durumdaki mültecileri evlerine ulaştırması yönünde dualar edildi.

Ayinde bir vaaz veren Episkopos Paolo Bizzeti, imanlıları yüreğinde korkuya yer olmadığını, Tanrı’nın gücünün her şeye kadir olduğunu hatırlattı. Episkopos Bizzeti, haftalardır bayram hazırlığı yapan Kilise Korosuna da paskalya coşkusunu ilahilerle yaşattıkları için teşekkür etti.

Yaklaşık iki saat süren ayin sonunda, cemaate renkli yumurtalar ve paskalya çöreği dağıtıldı. Ayin sonunda ayrıca, Alman Turistler gitar çalarak kendi dillerinde ilahiler söyledi. Ardından da kilise salonunda paskalya kokteyli düzenlendi. Salonda birbirlerinin bayramını kutlayan Hıristiyan vatandaşlar, Paskalya Bayramının vazgeçilmez simgesi olan yumurtaları da coşkuyla tokuşturdular.

Emniyet Mensupları, Paskalya Bayramı nedeniyle tüm kiliselerde olduğu gibi İskenderun Katolik Kilisesi’nde de geniş güvenlik önlemleri aldı. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Hristiyanlar, Aşırılık Yanlısı Olarak Damgalanabilir

Christian Concern, hükümetin yayınladığı ‘aşırılık’ tanımına göre Hristiyanların aşırılık yanlısı olarak damgalanma riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Aşırılık,...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde Paskalya Kermesi

Paskalya Bayramı hazırlıkları sürerken, İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde de geçtiğimiz hafta sonu “Paskalya Kermesi” düzenledi. Pazar Ayini...

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi