19 Nisan 2024 Cuma

İskenderun ve Mersin’de ‘Kutsal Çarşamba’ Ayinleri!

Bizzeti; “İsa Onun İçin Çalışmamızı İstiyor”

Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Monsenyör Paolo Bizzeti’nin katılımıyla Mersin Katolik Kilisesinde ‘Kutsanmış Yağ Ayini’ gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen ayinde ayrıca, tüm pederler ruhbanlık yeminlerini de yenilediler.

İskenderun Katolik Kilisesi Pederleri Lucian Abalintoaeiei ve Julius Ohanel ile Mersin, Tarsus, Adana ve Antakya Katolik Kiliseleri Pederleri, rahibeleri ve cemaatlerinin de katıldığı ayin Salı günü gerçekleştirildi.

Yüksek Kurul tarafından İsa Mesih’in Romalılara teslim edilmesinin kararlaştırdığı ve Yahuda İskaryot’un da İsa’ya ihanet ettiği günün anımsandığı Kutsal Çarşamba ayini, Episkopos Bizzeti’nin İskenderun’da olacağı gerekçesi ile Mersin’de Salı günü gerçekleştirildi. Törende hastalar ve katekümenler için yağlar kutsandı.

Ayinin başlangıcında kısa bir konuşma yapan Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Paolo Bizzeti; “Bu kutsal ayinde bir araya geldik. İsa Mesih onun için toplanıp çalışmamamızı bizden rica ediyor. Bugün kutsal yağları kutluyoruz” dedi.

‘Kutsal Çarşamba Ayini’nde Mesih’in kâhinliği yeniden ele alınıyor. Bu ayin, kilise eğitimi alan, din dersi veren, hastaların hizmetinde çalışan diğer din adamlarının da bayramı niteliğini taşıyor. Bu nedenle Kutsal yağların kutsandığı bu ayinde, İncil okunduktan sonra papazlık sözlerinin yenilenmesi de yapıldı. Ayine katılan tüm bölge pederleri “Ruhbanlık” Yeminlerini yeniledi.

Mersin’indeki ayinin ardından Çarşamba günü de İskenderun Katolik (Kilisesinde) Katedralinde Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Paolo Bizzeti yönetiminde, İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesinde de Kilise Pederi Dimitri Yıldırım yönetiminde ‘Kutsal Çarşamba’ ayinleri gerçekleştirildi. Ortodoks Kilisesi ayini sonrasında cemaate yağlanmış pamuk ve buğday dağıtıldı.

(SAT-7 Türk / İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi