19 Nisan 2024 Cuma

İskenderun’da ‘Aziz Nikolaus’ Bayramı Görkemli Kutlandı

İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi, geçtiğimiz Pazar günü isim bayramını görkemli bir ayinle kutladı. Birer gün arayla kutlanan Azize Barbara, Aziz Saba ve Aziz Nikolaus Bayramları, Pazar günü gerçekleştirilen ayinle kutlandı. Bayramlar nedeniyle Kilise Vakfı Yönetimi tarafından kahvaltı da düzenlendi.

4 Aralık’ta kutlanan Azize Barbara, 5 Aralık’ta kutlanan Aziz Saba ve 6 Aralık’ta kutlanan Aziz Nikolaus Bayramları, geçtiğimiz Pazar günü İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesinde düzenlenen ayinle kutlandı. Kilise Pederi Dimitri Yıldırım tarafından yönetilen ayine çok sayıda cemaat üyesi katıldı. Aziz Nikolaus için özel bir dua okunan ayin sırasında, önce Papaz Yıldırım ve ardından da cemaat üyeleri Aziz Nikolaus’un ikonasına saygıda bulundu.

Kilise Pederi Dimitri Yıldırım ayinde ayrıca, Mersin, Antakya, Samandağ ve Altınözü Kiliselerinden gelen kutlama mesajlarını da okudu.

Bayramların anlamları hakkında kısa bir değerlendirmelerde bulunan Peder Yıldırım, üç bayramı birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Peder Dimitri Yıldırım; “Biz daima dualarımızda, ilk etapta memleketimiz, devletimiz için dualarımızı yaparız. Hastalarımız ve ıstırap çekenler için de dua ederiz. Bizler için Aziz Nikolaus’un ayrı bir önemi var. Aziz Nikolaus gemicilerin kurtarıcısıdır. Bildiğimiz kadarıyla gemilerin çoğunda Aziz Nikolaus’un ikonası vardır. Bizde bugün Azize Barbara, Aziz Saba ile birlikte, Aziz Nikolaus’un isim gününü de kutladık. Ayrıca Aziz Nikolaus İskenderun kilisemizin de Hâmisidir, yani koruyucusudur. Bu yüzden bugün kilisemizin de bayramıdır. Nikolaus, 300’lü yıllarda yaşamış bir Aziz’imizdir ve kendisi Antalya Demrelidir. Azizdir ve Kurtarıcıdır. Herkesin, Aziz Nikolaus Bayramını kutluyoruz” dedi.

İskenderun Ortodoks Kilisesi Vakıf Başkanı Can Teymur’da kutlanan bu özel bayramla ilgili; “Aziz Nikolaus Bayramının, kilisemizin bu azizimizden ismini alması açısından, bizim için ayrı bir özelliği var. Bugün, Kadınlar ve Gençlik Kollarımızın da katkısıyla bir kahvaltı etkinliği düzenledik. Tüm cemaat üyelerimizle birlikte böyle bir etkinlikte birlikte olmak, bayram coşkumuzu bir kat daha artırdı” şeklinde konuştu.

Ayin sonrasında, kilisesi salonunda, Kilise Vakfı Yönetimi tarafından cemaat üyelerine yönelik düzenlenen kahvaltı oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Hep birlikte kahvaltı eden cemaat üyeleri birbirlerinin bayramlarını kutladı.

noel-yemekleri-3İskenderun’da ‘Noel Orucu’ Yemeği!

İçerisinde bulunduğumuz Noel Orucu devresi boyunca, İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi’nde her Cuma ‘Oruç Yemeği’ düzenleniyor. Geçtiğimiz Cuma günü de Kilise salonunda toplanan Ortodoks cemaati üyeleri, hep birlikte yemek yediler ve yemeklerini birbirleriyle paylaşmanın sevincini yaşadılar.

Hatay’ın İskenderun ilçesindeki Ortodoks Kilisesi Cemaati tarafından her yıl Paskalya Orucu döneminde düzenlenen ve gelenekselleşen ‘Oruç Yemekleri’ etkinliği bu yıl ilk kez Noel Orucu devresinde de tertip edildi. İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesinin Kadın Kolu tarafından organize edilen oruç yemeklerinde, bayanlar yaptıkları yemekleri kilise salonunda hep birlikte yiyerek, bu oruç döneminde birlikte olmanın hazzını yaşıyorlar.

Kilise Pederi Dimitri Yıldırım’ın sofrayı kutsaması ile başlayan organizasyona, cemaat üyesi erkekler de öğle arasında katılarak, hem yemeklerini yiyor hem de kadınlar koluna ve kiliseye destek oluyor.

Kilisenin kadın kolu tarafından organize edilen ‘Oruç Yemekleri’nin oruç dönemi boyunca her Cuma yapıldığına dikkat çeken Kilise Pederi Dimitri Yıldırım; “Paskalya Döneminde her yıl yapılan etkinliğimizi bu yıl ilk defa Noel döneminde gerçekleştirdik. Cemaatimiz üyesi bayanlarının hazırladığı yemekler, tüm cemaat üyeleri tarafından hep birlikte yeniyor. Bu etkinlikleri, cemaat üyelerimizin birlikteliğinin pekişmesi açısından önemli buluyoruz” diye konuştu. (SAT-7 Türk/ İlyas Edip TERBİYELİ)

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi