16 Nisan 2024 Salı

İskenderun’da Diriliş Bayramı Coşkusu ‘Mesih Kam’ Söylemleriyle Doruğa Ulaştı


‘Paskalya’ İskenderun’da Coşkuyla Kutlandı

İsa Mesih’in ölümden dirilişinin kutlandığı ‘Paskalya’ Bayramı nedeniyle, İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi’nde görkemli bir ayin düzenlendi. Cumartesi gecesi saat 21.30’da başlayan ayinde dualar edilirken, yapılan konuşmalarda barış mesajları da verildi.

Kiliseye gelen cemaat üyelerine kilise girişinde renkli yumurta ve külçe olarak da adlandırılan ‘Antakya Kakesi’ dağıtıldı. Kilise içerisinde başlayan ayin, daha sonra kilise avlusunda devam etti. Ellerinde mumlarla Peder Dimitri Yıldırım’ın arkasında avluya çıkan cemaat üyeleri, burada devam eden ayinde ilahiler söyleyerek bayram coşkusunu yaşadı. Paskalya Bayramına özel Arapça ve Yunanca olarak seslendirilen ‘Mesih Kam-Hiristos Anesti’ (İsa Dirildi) ilahisi kilise korosu ve cemaat üyeleri tarafından defalarca coşkuyla söylendi.

Mumlarla birlikte maytaplar da yakan İskenderunlu Ortodokslar, kilise bahçesinde oldukça güzel, renkli ve görkemli bir tablo sergilediler. Bu renkli görüntü dakikalarca sürerken, cemaat üyeleri bayram coşkusunu da doyasıya yaşadılar.

Paskalya ile ilgili bir vaaz veren Kilise Pederi Dimitri Yıldırım, İsa Mesih’in dirilişinin kutlandığı Paskalya Bayramının Hristiyan cemaatine ve tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini dilerken, mesajla cemaatin bayramını kutlayan devlet erkânına da teşekkür etti.

Bayramla ilgili açıklamalarda bulunan Ortodoks Kilisesi Fukara Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Can Teymur; “Bu bayram, Mesih İsa’nın ölümünün ardından dirilişini temsil ediyor. Ülkemizdeki barış ortamı ve huzurun devamını diliyorum. Bayram sevincimize ortak olan tüm dostlarımıza ve bayramımızı kutlayan devlet büyüklerimize de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ayin sonrasında yine kilise bahçesinde toplanan cemaat üyeleri, bayramın coşkusunu yumurta tokuşturarak sürdürdü.

Bayram gecesinde, İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemleri de alındı. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Malatya ve Elazığ’da Diriliş Yortusu Kutlamaları

İsa Mesih'in Diriliş (Surp Zadik) Yortusu münasebetiyle Anadolu Ermeni toplumu gözetmeni Peder Avedis Tabaşyan Malatya ve Elazığ...

BM: 25 Milyon Kişi İnsani Yardıma Muhtaç

Birleşmiş Milletler (BM), Sudan'da 25 milyon kişinin insani yardıma muhtaç olduğunu, 8,6 milyon kişinin ise yerinden edildiğini...

Kilisede Bıçaklı Saldırı: “Dini Aşırıcılık” Kaynaklı Bir Terör Eylemi

Avustralya'nın başkenti Sidney'in batısında bir kilisede, episkopos dahil en az 4 kişinin bıçaklandığı bildirildi. Ayin sırasında konuşma...

Gazze’de Sağlık Krizi: Yetersiz Beslenen Hastalar İyileşemiyor

Bombardımanın 6 aydır sürdüğü Gazze'de sağlık hizmetlerine erişim neredeyse imkansız hale geldi. Yetersiz beslendikleri için yaraları iyileşmeyen...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi