25 Nisan 2024 Perşembe

İskenderun’da Meryem’in Şehri’nde ‘Azizlik’ Konuşuldu

‘Karşılıklı Sevgi’ hareketini, tüm insanlarla tanıştırma etkinliği olan ‘Mariapoli’ (Meryem’in Şehri), geçtiğimiz hafta sonu bir kez daha İskenderun’da gerçekleştirildi. Mariapoli İskenderun’un bu yılki teması ‘Azizliğe Yolculuk’ oldu.

Çevre il ve ilçelerden gelen yaklaşık 40 kişi 2 gün boyunca İskenderun Katolik Katedrali’nde ‘Sevgi’yi ve ‘Tecrübeleri’ni paylaşarak, Azizliğe bir yolculuk gerçekleştirdi. Başta bu hareketin Türkiye’deki temsilcileri olan Focolare’ler ile birlikte İstanbul’dan gelenler, Antakya’dan ve İskenderun’dan katılımcılarla birlikte iki gün boyunca toplantılara ve bir dizi etkinlikler gerçekleştirildi.

Bu yıl ‘Azizliğe Yolculuk’ temasıyla yapılan toplantılarda, Chiara Lubich’in bu ideali nasıl yaşattığı ve nasıl büyüttüğü sinevizyon şeklinde katılımcılara izlettirildi. 17 yaşındaki bir genç kızın kanser hastalığıyla mücadelesinde, çektiği acılar ve azizliğe yaptığı yolculuğu anlatan film ise oldukça duygu dolu anlar yaşanmasına neden oldu.

İki gün boyunca bu ideali daha önceden bilenlerin tecrübelerinin de dinlendiği etkinlikte, toplantıya yeni katılanlar da kendi görüşlerini ve fikirlerini paylaştılar. Programa katılan çocuklar için ayrıca etkinlikler de düzenlendi.

İskenderun’da düzenlenen Mariapoli Etkinliğine, Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Monsenyör Paolo Bizzeti de küçük bir sunumla katkı sağladı. Azizlik hakkında konuşan Monsenyör Bizzeti, Mariapoli etkinliğinin İskenderun’da yapılmasına çok sevindiğini söyledi.

Chiara Lubich ve birkaç arkadaşı tarafından Birinci Dünya Savaşı döneminde bir ideal olarak başlatılan ve dünyada birçok kıtaya yayılan Mariapoli etkinliğinin İskenderun ayağında, katılımcılar hep birlikte Pazar ayinine katılırken, İskenderun Karasun Manuk Ermeni Kilisesi’ne de kısa bir ziyaret gerçekleştirdiler. (SAT-7 TÜRK / İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi