25 Nisan 2024 Perşembe

İskenderun’da Noel Bayramı Programları Belli Oldu!

Tüm dünya ülkelerindeki Hıristiyanlar Noel’i büyük bir coşkuyla kutlamaya hazırlanırken, Hatay’ın İskenderun ilçesindeki Noel Bayramı programı da belli oldu. 24 Aralık akşamı kutlanacak olan ‘Noel Bayramı’ İskenderun’da Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi ile Müjdeleme Latin Katolik Kilisesinde iki ayrı ayinle kutlanacak. Bayram ayinleri Aziz Nikola Ortodoks Kilisesinde saat 18.00’de, Müjdeleme Latin Katolik Kilisesi’nde ise saat 23.00’te gerçekleştirilecek.

Noel’e hazırlık devresinin sonuna gelindiğini ve 24 Aralık Pazartesi gecesi Mesih’in İsa’nın dünyaya gelişinin coşkuyla kutlanacağına işaret eden Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Paolo Bizzeti; “İsa Mesih’in dünyaya gelişi olarak kabul ettiğimiz Noel’imizi coşkuyla kutlamaya hazırlanıyoruz. Ruhen ve bedenen kendimizi Tanrı’ya adamak için çok önemli bir dönem yaşadık. İsa Mesih’in dünyamıza gelişi biz inananlar için büyük bir lütuftur. Bizimde tüm kalbimizle İsa’yı kabul etmemiz gerekir. Noel arifesinde Tanrı’mıza, kalbimizi Kutsal Ruhla doldurması için yalvaralım” diye konuştu.

İskenderun Kaymakamından Noel Kutlaması

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden de 24 Aralık’ta kutlanacak Noel Bayramı münasebeti ile bir kutlama mesajı yayınladı.

Bayramların ve bayram tadında kutladığımız özel günlerin, bizleri sevgi ile birbirimize yakınlaştırmakta, sevgi ve hoşgörü ortamının artmasına vesile olmakta olduğuna işaret eden Kaymakam Yönden; “İçinde bulunduğumuz bu müstesna günler, Hristiyan vatandaşlarımız için özel bir anlam ifade etmekte ve Noel’i karşılamanın tatlı heyecanını ve kıvancını yaşamaktadırlar. Ayrımcılığın, ırkçılığın her türüne karşı olan bizler, mensup olduğumuz medeniyetin değerleri doğrultusunda, farklı dinlerin ve kültürlerin mevcudiyetini bir zenginlik olarak telakki ediyoruz.

Geçmişte olduğu gibi bugün de birçok medeniyetin, inançların, kültürlerin merkezi konumundaki ilçemiz, buradan aldığı birikim ve güçle, barış ve istikrara katkıda bulunmaya devam edecek, farklı kültürler ve inançlar arasında diyalog sağlamaya yönelik çabaları da aktif olarak destekleyecektir. İnanıyorum ki hangi dine, hangi mezhebe, hangi etnik kökene mensup olursa olsun, bütün vatandaşlarımızla el ele vererek çok daha güçlü, çok daha müreffeh, barış ve huzur dolu bir Türkiye inşa edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Hristiyanlığın farklı mezhep ve geleneklerine müntesip tüm vatandaşlarımızın ve Hristiyan âleminin ‘Noel Bayramı’nı bir kez daha tebrik ediyor; mutluluk, başarı ve esenlikler diliyorum” şeklinde görüşlerini açıkladı. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ- İskenderun)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi