19 Nisan 2024 Cuma

İskenderunlu Ortodokslar Çiçek Bayramını Kutladı

Geçtiğimiz Pazar günü İsa Mesih Yeruşalim’e girişi anlamındaki Çiçek Bayramını kutlayan Ortodokslar bu hafta sonu da Paskalya Bayramını kutlayacak.

Batı kiliselerinden farklı olarak bu hafta paskalyayı kutlayacak olan Ortodokslar geçtiğimiz hafta sonu ise Çiçek Bayramını kutladı. Çiçek Bayramını İskenderun, Antakya ve Samandağ Ortodoks kiliselerinde ayinler düzenlendi.

Pazar günü İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesinde gerçekleştirilen bayram ayinini Kilise Papazı Dimitri Yıldırım yönetti.

İsa Mesih’in Yeruşalim’e girişinin kutlandığı ayinde, başta kilise Pederi Yıldırım olmak üzere, çocuklar ellerinde aileleri tarafından hazırlanan çiçeklerle süslenmiş mumlarla ve aileleri ile birlikte kilise içinde yürüyüp ilahiler söyledi.

Savaşın sona ermesi ülkemiz ve tüm dünya ülkelerinin barış içerisinde yaşaması için duaların edildiği ayin sonrasında kilise bahçesinde kermes düzenlendi. Paskalya’ya özgü süs eşyalarının ve dini objelerin satışa sunulduğu kermesten alışveriş yapan cemaat üyeleri aynı zamanda birbirleriyle de bayramlaşarak sevinçlerini paylaştılar.

Ayin sonrası kiliseye gelen Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Birol Ertem de cemaatin bayramını kutladı.

Ortodoks cemaati bu hafta sonu Paskalya Bayramını kutlayacak. İsa Mesih’in göğe yükselişi anlamını taşıyan Paskalya Bayramı’nda renkli yumurtalar hazırlayacak olan cemaat üyeleri, ayin sonrası bayram sevincini birbirlerini kutlayarak yaşayacak. (İlyas Edip Terbiyeli-İskenderun)

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi