26 Nisan 2024 Cuma

İskenderunlu Ortodokslar, Peynir Karnavalında Bir Araya Geldi

Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşayan Ortodokslar, ‘Paskalya Orucu’ öncesi gerçekleştirilen ‘Peynir Karnavalı’ ile oruç dönemine başladılar. Peynir Karnavalı nedeniyle İskenderun Ortodoks Kilisesi Vakıf Yönetim Kurulu, Kadınlar Kolu ve Gençlik Komitesi, İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi salonunda bir kahvaltı etkinliği düzenlediler.

Latince “Carne Vale” (Ete Veda) sözünden gelen karnaval, et yenilmeyen paskalya orucu öncesinde düzenlenen şenlikleri ifade etmek için kullanılır. İskenderun’da bir hafta önce ‘Et Karnavalı’ ile başlayan oruç döneminde, geçtiğimiz hafta sonu ‘Peynir Karnavalı’ gerçekleştirildi.

Peynir Karnavalı münasebeti ile geçtiğimiz Pazar günü de İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi Salonunda, kilise yönetimi, kadınlar kolu ve gençler tarafından kahvaltı organizasyonu tertip edildi. Bir hafta gerçekleştirilen karnaval ile et orucuna başlayan İskenderunlu Ortodokslar, bu hafta sonu gerçekleştirilen kahvaltı sonrasında peynir orucuna da başlamış oldular.

Kilisenin salonunda gerçekleştirilen kahvaltı etkinliği Kilise Pederi Dimitri Yıldırım’ın yiyecekleri dua ederek kutsaması ile başladı. Daha sonra tüm cemaat üyeleri hep birlikte kahvaltı ederek ‘Kutsal Oruç’ dönemine başlamış oldu.

Kahvaltı etkinliğine, İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi Vakıf Başkanı Can Teymur, Yönetim Kurulu Üyeleri ile Kilise Pederi Dimitri Yıldırım’ın yanı sıra çoğunluğu gençlerden oluşan kalabalık bir cemaat grubu katıldı.

İskenderun’daki Ortodokslar, gerçekleştirilen kahvaltı etkinliğinin ardından yaklaşık 50 gün sürecek olan Paskalya Orucuna başlamış oldular. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi