26 Nisan 2024 Cuma

İskoçya’da “Merhamet Otobüsü”

İskoç Episkopos John Keenan, Paiseley’de ilk kez çift katlı bir otobüste Kutsal Ayini kutlayacak. Özel otobüs, 31 Temmuz 2017 Pazartesi günü Paisley Cross’dan açılış turuna başlayacak.

Organizatör Helen Border; “Papa Françesko’nun “Kiliseyi halka götürün” çağrısından esinlenerek, bunu tekerlekli kiliselerle yapmaya karar verdik. “31 Temmuz- 5 Ağustos tarihleri arasında her gün farklı bir kasabada olacağız” dedi.

Merhamet Otobüsü’nün üst katında itiraf sırrını vermek üzere Din görevlileri, alt katında ise dini literatürleri inceleme, çay ve kahve içme yerleri mevcut. Otobüs herkese açık olacak, inananların bu otobüse dua etmek, din adamlarıyla sohbet etmek, gün içerisinde sıklıkla yanlış seçimlerinden dolayı attıkları adımları değiştirmek için gelmeleri ile yaşamlarını daha iyi hale getirmenin ilk adımının atılması umut ediliyor.

Otobüs, hafta boyunca yapılacak tur boyunca Paisley, Coatbridge, Greenock, Barrhead ve Glasgow’ı ziyaret edecek. 5 Ağustos Cumartesi günü Paisley’e geri dönecek ve Paisley Piskoposu John Keenan otobüste kutsal ayini kutlayacak.

Atılan adım üzerine yorum yapan Piskopos Keenan, “Bu gerçekten harika bir girişim ve kiliseyi dünyaya götüren bir müjdeleme örneği… Girişimin her anlamda başarıya ulaşmasını diliyorum ve İnsanın, Tanrı ile ilişkiye dönmesini sunan buna benzer bir çok inisiyatife örnek olmasını umuyoruz” dedi.

İnancı sokağa sürmek için adım atılan bu yenilikçi fikir sayesinde insanların yardım ve anlam bulmaları umut ediliyor. Otobüs turunun ‘İlahi Merhamet İskoçya Dostları’ hizmet grubunun buluşu olduğu belirtildi. (K)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi