28 Mart 2024 Perşembe

İspanya Metrosunda Yanlış Müjde Mesajı

İspanya’nın Valensiya kentinde Alman asıllı ve Hristiyan oldukları düşün 9 kişi tutuklandı.

Valensiya Yüksek Mahkemesi, 9 din görevlisinin kamu düzensizliği yarattıklarından dolayı gözaltına alındıklarını açıkladı. İddialara göre, Alman asıllı kişiler metro içerisindeyken “Hepimiz cehennemde yanacağız” diye bağırıp paniğin yaşanmasına ve hatta metronun durdurulmasına neden oldular. Aslına bakılırsa söz konusu olayın mahkemeye kadar taşınmasının sebebi metrodaki kargaşa sırasında genç bir kadının ufak bir travma yaşaması olarak belirtildi.

İnsanlar olayın paniğine kapılıp koşturarak metro istasyonunu terk etmeye çalışırken genç bir kadın ayağından yaralandı. İnsanlar büyük bir haç ve sırt çantası taşıyan Alman din görevlilerinin tehdit oluşturduklarını düşünerek kaçışmaya başladılar.

La Vanguardia gazetesinden yayınlanan bilgilere göre; her biri alman vatandaşı olan 9 kişi, Pazar günü duruşmaya çıktı ve 13,900 ABD doları para cezası aldılar.

Olay hakkındaki videolar kısa sürede Youtube üzerinden yayılmaya başladı.

Görgü tanıklarına göre, “Biz günahkarız”, “Biz öleceğiz” ve “Cehennemde yanacağız” diye bağırıyorlardı. Yolcular arasında paniğin yaşanmasına neden olan asıl sloganları “Alkol, uyuşturucu ve günah ile dolusunuz” oldu.

Yolcular arasındaki kargaşa, metro şefini treni durdurmaya zorladı.

Polis, 19 ila 37 yaş arasındaki dokuz Almanın, güvenlik görevlilerinin ısrarlarına rağmen olay yerini terk etmedikleri için tutukladı. Söz konusu grubun hangi kiliseye veya mezhebe ait oldukları da henüz bilinmiyor.

Observatory of Religious Pluralism, raporlarına göre son zamanlarda İspanya kiliselerine bağılı cemaatlerde hızlı bir artış yaşanıyor.(cnl.news/invictory.org)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi