23 Nisan 2024 Salı

İspanya’da, Mülteciler Kalacak Yerleri Olmadığı İçin Futbol Sahalarına Yerleştirilmeye Başlandı

İspanya’nın güneyinde, göçmen sayısındaki keskin artış yerel yetkililer için bir soruna dönüştü. Göç merkezlerindeki yerler artık yeterli gelmiyor, bu yüzden de insanlar spor tesislerine yerleştirilmek zorunda kalınıyor.

İspanya Endülüs’teki yetkililerden alınan bilgilere göre, an itibariyle Campo de Gibraltar’ın Spor salonları ve stadyumlarında tam 1000 göçmen kalıyor.

Mültecilerin birçoğu, Avrupa’nın güneyini ve Afrika’nın kuzeyini birbirinden ayıran 14.4 km genişliğindeki Cebelitarık Boğazında, Denizcilik Kurtarma Servisi tarafından fark edildi.

Hükümet bürosundaki bir kaynağa göre, yaklaşık 600 göçmen Los Roos belediyesi yakınındaki spor tesisleri ve futbol sahalarında kalıyor, 300 kişi ise San Roque’deki futbol sahasına yerleştirildi.

Aynı şekilde Algeciras’ta da bir spor kompleksinde 250 kişi kalıyor, yüzlerce kişi de göç merkezlerini doldurmaya devam ediyor.

Deniz Kurtarma Ekipleri sadece Temmuz ayında İspanya’nın güney sahilindeki devriyeleri sırasında içerisinde 8756 kişinin bulunduğu 429 teknenin bulunduğunu açıkladılar. Denizdeki 1000 kişiden fazlasını da Fas kurtarma ekipleri buldu.

Ancak, bazı tekneler yasal dışı olarak ispanya sahillerine fark edilmeden girmeyi başarıyorlar. Bir görgü tanığı, bir kaç düzine göçmenin bulunduğu bir teknenin sahilde  şaşırmış gözlerle bakan turistlerin önünde nasıl demirlediğini gösteren bir video yayınladı.

Devlet Güvenlik Sekreterliği (İçişleri Bakanlığının bir parçası) göçmenler için gerekli ürünlerin acil satın alınması için 3,4 milyon euro tahsis etmeye karar verdi. Ayrılan bütçe; giysiler, ayakkabılar, kişisel temizlik malzemesi, mültecilerin kaldığı yerlerin iyileştirilmesi ve mobilyaların alınması için kullanılacak.

Uluslararası Göç Örgütü verilerine göre 2017 yılı içerisinde 22,1 bin göçmen İspanya’ya deniz yoluyla gelmişti, bu yıl ise sadece 1 Ocak’tan itibaren tam 23 bine yakın kişi ülkeye giriş yaptı. Bunların arasından 300’den fazla insan öldü ya da kayboldu. Fas sınırındaki İspanyol yerleşim bölgelerinden Ceuta ve Melilla’da ise üç binden fazla kişi karadan sınırını geçti.

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal, İskenderunlu Gençlerle Kahvaltıda Buluştu

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal İskenderun’da Meryem Ana’ya Övgü Duasına Katıldı

Paskalya Oruç Devresi boyunca her Cuma gerçekleştirilen ‘Meryem Ana’ya Övgü’ (El-Medeyih) Dualarından sonuncusu; geçtiğimiz hafta, İskenderun Aziz Corç Rum...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi