29 Mart 2024 Cuma

İsrail’deki Hristiyanların Sayısı Göç Sayesinde Artıyor

İsrail’deki Hristiyan nüfus, doğum oranının düşük olmasına rağmen her gün artmaya devam ediyor. Bu artışın başlıca nedenleri arasında farklı ülkelerden gelen göçmen ve mülteciler olarak görülürken Hristiyan göçmenlerin -özellikle genç kesimin- genelde yüksek eğitim seviyesine sahip olmaları da dikkatlerden kaçmıyor. Bu durum Hristiyan nüfusunun ülkenin genel duruma katkı sağlaması açısından da önem kazanıyor.

İsrail’deki Hristiyan topluluğuna ilişkin veriler, İsrail’in İstatistik Bürosu tarafından hazırlanan son raporda yayınlandı.

Rapora göre; İsrail’deki Hristiyanların günümüzdeki sayısı 175 bin kişiyi buluyor, bu da toplam nüfusun %2’sini oluşturuyor.

2017 yılında Hristiyan azınlığındaki nüfus artışı bir önceki yılda kayıtlara geçen %1,4 oranını geride bırakarak %2,2’ye kadar yükseldi. Uzmanlara göre, söz konusu artışın sebebi; Hristiyan ailelerdeki yeni doğan oranlarının aksine İsrail’e gelen 597 göçmen ile ilişkili olduğu yönünde.

Konum dağılımına göre, Hristiyanların %70,6’sı Kuzey İsrail’de yaşıyor. Hristiyanlığın en yaygın olarak görüldüğü şehirlerin başında 22 bin Hristiyan nüfusu ile Nasıra ve 16 bin Hristiyan nüfusu ile Hayfa şehri geliyor.(CNL, Bible.com.ua/OD)

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi