29 Mart 2024 Cuma

İstanbul Kutsal Ruh Katedrali’nde Palmiye Pazarı Ayini

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’nin farklı illerinde kutlanan Palmiye Pazarı, 25 Mart Pazar günü, İstanbul Kutsal Ruh Katedrali’nde de kutlandı. Paskalya Bayramı’ndan 1 önceki Pazar günü kutlanan “Palmiye Pazarı” hem Mesih İsa’nın Yeruşalim’e törenle girişi anılıyor hem de Çarmıh’a giden yolda yaşadığı Elem haftası başlamış oluyor.

İngilizce olan ayin, Türkiye’de Vatikan Büyükelçisi Başepiskopos Monsenyör Paul Fritzpatrick Russell tarafından yönetilirken Salezien cemaattin Peder Andres, Büyükelçisi Başepiskopos Russell’e eşlik etti.

Ardından İstanbul Latin Katolik Kilisesi Başepiskoposu Monsenyör Ruben Tierrablanca Gonzalez, Katedral’in Başpapazı Peder Nicola Masedu ve Kadıköy Assomptionist cemaatinden Peder Michel Derache yardımlarıyla ayini Fransızca yönetti.

Ayin, katılanların elinde zeytin dallarıyla beraber katedralin avlusunda başladı. Episkopos, o günün anlamını hatırlatırken yağan yağmurun altında tüm dalları kutsadı.

Peder Nicola Masedu’nun Aziz Matta’nın yazdığı bölümlerden okumasıyla ayine katılanlar tören eşliğinde kiliseye girdi. Yeşaya kitabı ve Aziz Pavlus’un sözlerini okuduktan sonra Aziz Markos tarafından yazılan “Mesih İsa’nın ıstırapları ve ölümü” Monsenyör Ruben Tierrablanca ve iki görevli tarafından okundu. Farklı bölümler arasında org çalınırken koro tarafından ilahiler söylendi.

Episkoposun kısa vaazının ardından Peder Nicola, Elem haftasının programı hatırlattı. Avluya çıkan kilise cemaat birbiriyle bayramlaştı ve bol bol fotoğraf çekildi. (İstanbul,Nathalie Ritzmann)

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Papa Françesko, Mülteci Krizine Değindi

Papa Françesko, Kolombiya, Panama ve Kosta Rika episkoposlarına gönderdiği mektupta, göçmenlere daha fazla pastoral yardım ve destek...

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi