19 Mart 2024 Salı

İstanbul Santa Maria de Draperi Kilisesi’nde “Günahsız Meryem Ana Bayramı” Kutlandı

“Günahsız Meryem Ana Bayramı” ve Fransisken Rahibe Zita Gutang’ın 25 yıllık adanmış yaşamı, 8 Aralık Cuma akşamı İstanbul Santa Maria de Draperi Kilisesi’nde gerçekleştirilen ayinle kutlandı.

İstanbul Latin Katolik Kilisesi Ruhani Reisi Episkopos Monsenyör Ruben Tierrablanca’nın riyasetiyle gerçekleştirilen ayine; cemaatin Afrikalılardan oluşan korosu renk kattı.

Yeşilköy Kilisesi’nin Fransisken Peder’i Pawel Szymala’nın İncil’i okumasının ardından, vaaz vermek üzere söz alan Episkopos Monsenyör Ruben Tierrablanca özetle şunlara dikkat çekti:

“Yaratıcı olan Tanrı her şeyi iyi yaptı ve Oğlu’nun gelişini özel bir biçimde hazırladı. Günahsız Meryem Ana bayramında: Tanrı’nın mükemmelliğini, Oğlu İsa Mesih’e ve bizlere olan sonsuz sevgisini kutluyoruz… Bu bayram özellikle bizleri Lekesiz Bakire Meryem’in iman yaşamını izlemeye de davet ediyor; dinleme, yanıtlama, itaat, buluşma, hizmet ve haça giden Oğlu’nun gerçekleştireceği kurtuluşa güvenmeye…”

Vaaz bittikten sonra Episkopos Tierrablanca, Filipinli Fransisken Rahibe Zita Gutanga’nın adanmış yaşamının 25. yılında önüne gelerek vaatlerini yenilemeye davet etti. Rahibe Gutanga diz çöktü ve İtalyanca, ‘itaat’, ‘iffet’ ve ‘yoksulluk’ vaatlerini yeniledi.

Ayin bitiminde ise Kilise’nin Baş Rahibi Eleuthere Makuta Barahanyı kısaca söz alarak, yeni salonda gerçekletirilecek olan kokteyl öncesi, Fransisken Rahip Pietro Mechelli’nin de adanmış yaşamının 25. yılının kutlanacağını bildirdi.(SAT-7 TÜRK/Nathalie Ritzmann)

Ermeni Kilisesi, Surp Krikor Lusavoriç Yortusu’nu Kutladı

Ermeni Kilisesi, İman Atası Surp Krikor Lusavoriç'in, İsa Mesih'e olan imanı uğruna Khor Virab'a (Derin Kuyu) Atılışı...

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Papaz Aleksandır Çıkırık, Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

Edirne'de geçen yıl 17 Mart'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi papazı Aleksandır Çıkırık, ölümünün...

Şiddetli Yağış ve Sel, 6 Binden Fazla Yerinden Edilmiş Aileyi Etkiledi

Yemen'in orta kesimlerindeki Marib şehrinde şiddetli yağış ve selden 6 bin yerinden edilmiş ailenin etkilendiği duyuruldu. Yemen hükümetine...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi