26 Nisan 2024 Cuma

İstanbul’a yeni episkopos atandı

Görevinden yaş haddi nedeniyle feragat eden İstanbul Latin Katolik Episkoposu Msgr. Louis Pelatre’nin yerine Papa Françesko tarafından Santa Maria Kilisesi eski Başrahibi Peder Rubén Tierrablanca Gonzalez atandı. Karar, Vatikan tarafından basın açıklamasıyla duyuruldu.

Monseigneur Louis Pelatre’dan görevi devralacak Peder Ruben Tierrablanca Gonzalez, Tubernuca Episkoposu ünvanı ile atandı. Devir teslim töreniyle ilgili bir açıklama yapılmadı.

Rev. Tierrablanca Rubén Gonzalez, O.F.M., Fransisken cemaatine mensup.  1952 yılında Meksika’nın Cortazar kentinde doğan Peder Gonzalez, 1970 yılında rahip ünvanını aldı. 

2003 yılından bu yana İstanbul’da Santa Maria Draperis Kilisesi’nin rahibi olarak görev yapan Peder Tierrablanca Rubén Gonzalez 2014’ten bu yana da İstanbul Dinlerarası Diyalog Merkezi’nin başındaydı.
Roma’daki Papalık Antonianum Üniversitesi rektörlüğünü de yürütmüş olan Gonzalez, İspanyolcanın yanı sıra, İtalyanca, Fransızca, Portekizce, İngilizce, Yunanca, İbranice, Türkçe, Almanca, Latince biliyor. (Seyfi Genç)

Önceki İçerikPapa ve Patrik Midilli’de
Sonraki İçerikHedefte Vatikan Var

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi