19 Mart 2024 Salı

İstismardan Sonra Boşanma: Paige Patterson Davası

Eski yorumlarının kayıtlarının sosyal medyada dolaşmasıyla, Amerika’nın en kalabalık kilise topluluğuna önderlik eden Southern Baptist Kilisesi önderi, ev içi şiddete olan düşüncesini açıklama gereği duydu.

Southern Baptist Kilisesi (Güney Vaftiz Kilisesi) lideri Paige Patterson, evliliklerinde tacize uğrayan kadınlara danışmanlık yaptığı, eski yorumlarının sosyal medyada dolaşmaya başlamasıyla aile içi şiddet konusundaki tutumunu ele almak için geçtiğimiz hafta açıklamada bulundu.

Patterson, tacize uğrayan kadınları boşanma davasından caydırma ve yine dayak yiyen bir kadının evliliğini devam ettirdiği için yüceltilmesi gibi konularda suçlanmıştı. Güneybatı Baptist Teoloji Seminerleri (SWBTS) başkanı ve Amerika’nın en büyük mezhebi Conservative Resurgence of America’nın önemli bir liderlerinden olan Patterson, geçmişteki ifadelerinin kötüye kullanıldığını belirtti.

Patterson, her iki vakayı da SWBTS basın bülteninde açıkladı ve “Tacizin herhangi bir şekline destek verme konusunda hiçbir şekilde danışmanlık vermediğini” ve “her zaman yaptığı gibi herhangi bir kimsenin fiziksel veya cinsel tacizinin derhal ilgili makamlara bildirilmesi gerektiğini” sözlerine ekledi.

Patterson, aksine kadınlara istismarcı kocaları bırakmaları için tavsiyelerde bulunduklarını ve yardım ettiklerini söyledi. Ancak boşanmayı asla tavsiye etmeme taahhüdünde bulundu, “Müjde’ye hizmet eden biri olarak nasıl boşanmayı tavsiye edebilirim? Kutsal Kitap, Tanrı’nın boşanmayı nasıl gördüğünü açık bir şekilde ortaya koymaktadır.”

Patterson’ın Twitter’da dolaşan ve 2000 yılında bir konferansta yaptığı konuşmasında bir kadının, tacizci bir kocaya teslim edilmesinin istenildiği vakalarla ilgili sorulan soruya verdiği cevap paylaşılıyor. Patterson kayıtta, ayrılığın yalnızca “davaların en ciddi” si için olması gerektiğini ve boşanmanın “daima yanlış bir danışman” olduğunu söylüyor.

Patterson basın açıklamasında, kendisini suçlayanlar tarafından dile getirilen senaryolardan birine değindi. Kocasının kiliseye gitmesi ve kendisine uyguladığı fiziksel istismarı durdurması için dua eden ve dualarının cevap bulduğunu gören bir kadını anlattı.

“Benim önerim asla kadınların tacizin ortasında kalması ve kocalarının sonunda Mesih’e geleceğini umarak buna katlanması değildir. Daha doğrusu, Tanrı’nın, genellikle nihai iyilik yapmak için zorlukları kullandığını belirttim ve ben bu gerçeği ölene dek vaaz edeceğim” şeklinde konuştu.(CT)

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Papaz Aleksandır Çıkırık, Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

Edirne'de geçen yıl 17 Mart'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi papazı Aleksandır Çıkırık, ölümünün...

Şiddetli Yağış ve Sel, 6 Binden Fazla Yerinden Edilmiş Aileyi Etkiledi

Yemen'in orta kesimlerindeki Marib şehrinde şiddetli yağış ve selden 6 bin yerinden edilmiş ailenin etkilendiği duyuruldu. Yemen hükümetine...

Hristiyan Yardım Kurumu, Binlerce Teolojik Kitap Bağışlayacak

Hristiyan yardım kurumu, dünya çapında teolojik kaynaklardaki boşluğu doldurmak için 10 bin'den fazla kitap bağışlayacak. Langham Partnership organizasyonu...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi