28 Mart 2024 Perşembe

İsviçre Manastır Kilisesi, 20 Yıllığına Moskova’ya Kiralandı

Yakın tarihte imzalanan bir anlaşmayla, Rus Ortodoks Kilisesi Korsun Diyakozluğu, Kutsal Şehit Maurice Antik Manastırı’nda bulunan tarihi bir kiliseyi 20 yıllığına kullanma hakkı elde etti.

Batı Avrupa’nın en eski ve kesintisiz şekilde hizmet veren Kutsal Şehit Maurice Bölgesel Manastırı, 515 yılında kuruldu. Roma İmparatoru Maximian’ın döneminde Hristiyanlara zulüm emrini uygulayan Theban Lejyonu tarafından şehit edilen Aziz Maurece’ye ithaf edildi ve onun öldürüldüğü yerde inşa edildi.

Eski çağlardan beri hem Doğu hem Batı Hristiyanlar için bir haç mevkii olan manastır, Hristiyan dünyasının büyük kutsal bir mekânı olarak kabul ediliyor. Eski kilise geleneğine göre, manastır Aziz Hippolu Augustinus geleneğine bağlı ve kiliseyi yöneten başrahip bir episkopos, çevresindeki cemaat ise manastırın episkoposluk bölgesine dahil.

İmzalanan anlaşma sonrasında Korsunlu Nestor’un kutsaması ile manastırın başrahibi ve ruhsal konseyinin izniyle Moskova Patrikhanesi’nin rahipleri manastırda hizmet etmeye başladı.

Manastır içinde yer alan Kutsal Havari Yakup Kilisesi’nin Korsun Episkoposluğu’na devri konusunda yapılan bir anlaşma, Çarşamba günü manastır başrahibi John (Scarsella) ve Paris’teki Trinity Katedrali’nden Rahip Augustine Sokolovsky’le geçtiğimiz Çarşamba günü imzalandı.

Anlaşmaya göre, Moskova Patrikhanesi’nin Korsun rahipleri İsviçre yasalarının izin verdiği azami kira süresi olan 20 yıllığına kiliseyi Ortodoks hizmeti için kullanabilecekler. 20 yıl sonra sözleşme otomatik olarak uzatılabilecek, ancak sözleşme Rus Patrikhanesi’ne herhangi bir mülkiyet hakkı vermiyor.(orthochristian)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi