20 Nisan 2024 Cumartesi

İzlanda’da Ortodoks Kilisesi’ne Ait İlk Şapelde Ayin Yapıldı

İzlanda Reykjavik’ta, belediye meclisi tarafından Ortodoks Kilisesi yapımı için belirlenen yere inşa edilen Aziz Nikolas Şapeli’nde ilk dini tören yapıldı. Yakın gelecekte ülkede inşa edilen ilk Ortodoks kilisesi, ahşaptan geçiçici şapelin yapıldığı yere konumlandırılacak. Kilise Likya’da Myra Başepiskoposu, harikalar yaratan Aziz Nicholas’a ithaf edilecek.

Moskova Patrikhanesi Yurtdışındaki Kurumlar Başkanı Viyana ve Budapeşte’nin Episkoposu Anthony’nin kutsamasıyla, topluluk geçici olarak tahta bir kulübe satın aldı ve şapele dönüştürdü. Temel çukurunun hazırlanması vakfın  bir ayı aldı. 10 Ocak’a kadar Şapel’ in montajı tamamlandı.

Reykjanvik’te, Moskova Patrikhanesine bağlı Aziz Nikolas Patriklik Cemaatinin Bölge Başkanı Başpapaz Timothy Zolotusky başkanlığında, Aziz Nikolas ‘a yapılan dua ile ve çatının üzerine yerleştirilecek haç kutsandı. Fakat fırtına uyarısı nedeniyle haçın yerleştirilmesi ertesi güne ertelendi.

Şapelde kötü hava koşullarına ve iş günü olmasına ne rağmen, kilisenin inşasına erken başlangıç  için dua etmek üzere kalabalık bir grup toplandı. Rusya, Ukrayna, Letonya, Estonya ve İzlanda’dan Ortodoks imanlılar birleşik duadaydılar..

Şapelin resmi açılışı Rusya’nın İzlanda Büyükelçisi A. Vasilyev ve elçiliğin  üçüncü sekreteri  O. Mikhailova ile yapıldı.

Büyükelçi Vasilyev,  giriş konuşmasında, İzlanda’daki bütün Ortodoks toplumunun inşaat projesinin uygulanmasına yaptığı katkıyı belirtti ve uzun süredir devam eden iş için Aziz Nikolas Patriklik başkanlığı  tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. İzlanda’daki Rus diasporası birliği için olayın önemini vurguladı ve İzlanda’daki Rus Elçiliği’nin İzlanda makamlarıyla işbirliği düzenlemeye ve kilisenin inşası için kaynak sağlamaya yardım etmesine  güvence verdi.

Başkan Timothy, Rusya Ortodoks cemaatinin dünyanın en kuzeydeki başkenti olan Reykjavik’daki ilk Ortodoks kilisesini inşa etme çabalarına gösterdikleri devamlı ve tüm olası desteklerinden ötürü Büyükelçi A. Vasilyev ve başkanları adına İzlanda’daki Rus diplomatik temsilciliğine teşekkür etti.(mospat.ru)

Çinli Adamın Mülteci Statüsü Sahte Zulüm İddiaları Nedeniyle İptal Edildi

2016 yılında İsa Mesih'i kabul eden ve yeraltı kilisesine katılan Çinli bir Hristiyan'ın 'mülteci' statüsü Yeni Zelanda...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi