26 Nisan 2024 Cuma

İzmir Başepiskoposu Lorenzo Piretto’nun 50. Rahiplik Yıldönümü Kutlamaları Yapılacak

İzmir Episkoposu Lorenzo Piretto’nun 50’inci rahiplik yıl dönümü kutlamaları 30 Eylül Cuma yani yarın ve 2 Ekim Pazar günü Alsancak Katolik Kilisesi’nde yapılacak.

Geçen 4 Ağustos’ta  Episkopos Piretto, Domenikenlerin Chieri Torino’daki kilisesilerinde rahip oluşunun 50’inci yıldönümünü kutlamıştı. Kendisi ve kilisesi için önemli bir yıl olduğu için İzmir’de de kutlamak istedikleri belirtildi.

30 Eylül, Cuma günü, saat 19.00’da, Episkopos Lorenzo Piretto onuruna, bir piyano ve org Konseri yapılacağı bildirildi. Konseri Maestro Giuseppe Gandolfo ve Maestro Flavio Rocca gerçekleştireceği belirtildi.

2 Ekim, Pazar Günü, saat 17.00′de ise Episkopos Piretto’nun başkanlığında Tespihli Meryem Onuruna Kutsal bir ayin yapılacak. Kutlamaya tüm rahipler, din adamları ve rahibeler davet edildi.  Ayinin ardından kilise bahçesinde ikramlar olacağı belirtildi.

Monsenyör Lorenzo Piretto’nun Başepiskoposluk töreni 19 Aralık 2015’te İzmir Aziz Yuhanna Katedral Bazilikası’nda yapılmıştı. (BA)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi