20 Nisan 2024 Cumartesi

İzmir’de Filistin barışı için Hristiyan-Müslüman ortak duası

ertan cevik duaİzmir’de İl Müftü Yardımcısı Muharrem Gül ve Dünya Baptist Kiliseleri Türkiye Temsilcisi Pastör Ertan Çevik, Gazze’de kanın durması için birlikte dua etti.

AK Parti İzmir Milletvekili ve Dışişleri Komisyon Üyesi Rifat Sait, Dünya Baptist Kiliseleri Türkiye Temsilcisi Pastör Ertan Çevik, İzmir Müftü Yardımcısı Muharrem Gül ve AK Parti İzmir il Başkanı Bülent Delican, “İsrail’in Filistin’de uyguladığı katliamı kınamak ve dünyaya duyurmak” amacıyla AK Parti İzmir il Başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Sait, “İsrail’in siyonist devlet yönetiminin çocuk demeden, camilere, hastanelere ve hatta Hritisyanlara saldırılarını sürdürdüğünü” söyledi.

Saldırıların, dünyadaki bütün insanların içinde acı olarak yer ettiğini ifade eden Sait, “Bu işin esas sorumlusu siyonist İsrail devletidir. Yahudilerin de bunu kınadığını görüyoruz. Maalesef bayram arefesinde Filistinli kardeşlerimiz bayramı yaşayamıyor. Saldırılar devam ediyor. En büyük hedefimiz ateşkesin bir an önce sağlanması. En azından bu bayram süresince ateşkesin başlatılması ve devam etmesi” diye konuştu.

Sait, Mavi Marmara gemisinin tekrar Gazze’ye yardım için yola çıkacağı bilgisinin geldiğini, ancak bu bilginin henüz kesinlik kazanmadığını sözlerine ekledi.

Dünya Baptist Kiliseleri Türkiye Temsilcisi Pastör Çevik de tüm Müslüman, Hristiyan ve Yahudilerin barış ve huzur içinde bayram geçirebilmelerini istediklerini, ancak ateşkesin bozulması, Filistinli ailelerin evlerine, çocukların, anne ve babaların, yürüyemeyen hastaların üzerine bombaların yağdırılmasının Türkiye’de yaşayan Hristiyan azınlıklar olarak kendilerini çok üzdüğünü kaydetti.

Saldırılarda mağdur olanlarla aynı acıları çektiklerini vurgulayan Çevik, “Onların acıları bizim acılarımızdır” dedi.

AK Parti İl Başkanı Delican ise din, dil ve ırk ayrımı yapmadan bir çok toplumu bir arada yaşatmış ecdadın yeni nesilleri olduklarını belirterek, şunları söyledi:

“İsrail halkı belki suçlanacak bir halk değildir ama o siyonist yönetim kadın, çocuk demeden birçok insanı katletmiştir. Bu ecdadın yeni nesilleri olarak bunu içimize sindiremiyoruz. İspanya’dan, Rusya’dan kovulan Yahudiler bizlerle kardeşçe yaşadı. Ramazan günü yapılan bu katliamlar hiç bir dine, ahlaka sığmaz.”

Toplantının ardından İzmir Müftü Yardımcısı Muharrem Gül ve Pastör Ertan Çevik Gazze’de akan kanın durması için birlikte dua etti.

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi