25 Nisan 2024 Perşembe

Kahvenin Sağlığa Faydaları: Neye İnanacağız?

Tıp, kahve ile ilgili bir türlü kesin bir karara varamadı. Önce kahvenin  yararlı olduğuna inandık. Sonra zararlarını öğrendik.

En son aldığımız bilgiler ise kahve bağımlılarını sevindirecek.

British Medical Journal’da yayınlanan kahvelere ilişkin bilimsel literatürün kapsamlı bir derlemesinde, günde üç yada dört bardak sade kahve içmenin sağlık açısından yararları ortaya kondu. Önceki çalışmalarda kahve içmenin melanom, kalp rahatsızlığı, tip 2 diyabet, karaciğer hastalığı, prostat kanseri, Alzheimer, bilgisayarla ilgili sırt ağrısı gibi sorunlara yönelik riski azaltmada benzer fayda sağladığı bulunmuştu.

Ancak son araştırmada iki endişe kaynağı da belirtildi. Gebelik sırasında yüksek düzeyde kahve tüketimi (dört bardaktan fazla) düşük doğum ağırlığı, premature doğum ve ölü doğum ile ilişkilendirildi. Kemik kırığı olasılığı yüksek olan kadınlar için kahve bu riski artırıyor. Aynı şey erkekler için geçerli değil.

Önceki araştırmalar ayrıca uyku sorunları olan veya diyabet rahatsızlığı olan kişilerin diyetlerine kafein eklemeden önce bir doktora danışması gerektiğini ileri sürmüştü.

Kahveyi nasıl pişirdiğinizde de sağlık açısından sonuçları etkiliyor. Filtre kahve makinelerinin aksine, Frenchpress, Türk kahvesi ya da İskandinav ülkelerinde haşlanan kahve, kötü kolesterolünüzü veya düşük yoğunluklu lipoproteini (LDL) artırabilecek bir bileşik olan ve kafestol denilen kahvenin yağlı kısmını yok etmeyi başaramıyor.(edition.cnn)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi