28 Mart 2024 Perşembe

Kamerun’da Presbiteryen Okulu’ndan Kaçırılan Öğrenciler Serbest Bırakıldı

Kamerun’da Presbiteryen okulunu basan silahlı kişiler, hafta sonu düzenledikleri saldırıda 79 öğrenciyle beraber okul müdürünü, bir öğretmeni ve bir okul şöförünü kaçırmıştı.

Kamerun’un kuzeybatı bölgesinin Bamenda şehrinde İngilizce eğitim veren Presbiteryen okulunu basan yaşları 11 ile 17 arasında değiştiği tahmin edilen grup, sosyal medyadan kaçırılan çocukların yer aldığı bir video paylaşmıştı. Videoda öğrencilerin kameraya karşı kendi ve ebeveynlerinin isimlerini söylerken görülüyor. Ülkenin kuzeybatı ve güneybatı bölgelerinde kurmak istedikleri Ambazonia devletine atıfta bulunan silahlı kişiler, videoda çocukların “mücadele sona erdiğinde” serbest bırakılacaklarını söyledi.

İngilizce konuşulan bölgedeki hükümet ve ayrılıkçılar, kaçırma olayının arkasında olmakla suçlandı.

Serbest Bıraktılar

Yayınlanan videonun ardından öğrencileri ve okul müdürünün de olduğu personelleri kaçıran grup, 78 öğrenciyi ve okul şöförünü serbest bıraktıklarını açıkladı.

Öğrencilerin serbest kalması için ara buluculuk yapan rahip, bir öğretmen ve okul müdürünün halen rehin tutulduğunu açıkladı. Presbiteryen Kilisesi üyesi Rahip Samuel Fonki, “Tanrıya şükürler olsun, 78 çocuk ve otobüs şoförü serbest bırakıldı. Ancak müdür ile bir öğretmen halen kaçıranların elinde. Dua etmeye devam edelim” ifadesini kullandı.

Öğrencilerin serbest bırakılmalarıyla ilgili net bilgiye sahip olmasa da yetkililer, öğrencilerin ebeveynlerine bırakılmadan önce sorgulandıklarını belirttiler.

Kamerun Presbiteryen Kilisesi’ne göre, öğrenciler Bamenda’dan 24 km uzaklıkta bulunan Bafut’ta serbest bırakıldı. Ayrıca kilise, söz konusu kaçırma olayının ikinci kez olduğunu, 31 Ekim’de 11 erkek öğrencinin kaçırıldığını daha sonra serbest bırakıldığını belirtirken kaçıranların kimliklerinin belirlenemediğini açıkladı.(BBC, Euronews, TheGuardian)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi