29 Mart 2024 Cuma

Karasun Manuk Ermeni Kilisesi İsim Gününü Kutladı

İskenderun Karasun Manuk Ermeni Kilisesinde, hem kilisenin isim bayramı kutlama ve hem de ‘40 Şehitleri Anma’ ayini gerçekleştirildi. İskenderun’da her yıl gerçekleştirilen isim günü ayinine katılmak üzere çeşitli illerden 50 kişi civarında Ermeni de kente geldi.

Karasun Manuk Ermeni Kilisesinde hafta sonu düzenlenen ayini Peder Kevork Çınaryan yönetti. Peder Mirom Ayvazyan ve Kilise Pederi Avedis Tabaşyan da Çınaryan’a eşlik etti. İstanbul Üç Horan Kilisesi Yerortutyun Korosunun da katılım gösterdiği ayinde Peder Drtad Uzunyan da Karasun Manuk (40 Şehit) Ermeni Kilisesinin isminin nereden geldiği ile ilgili bir vaaz verdi.

kiliseKırk askerin nasıl şehit olduğunu anlatan Uzunyan, 4. yüzyılda Sivas’ta Roma İmparatorluğu Ordusuna mensup Hristiyan İmanlısı 40 Genç Askerin, imanlarından vazgeçmeleri için Romalı askerler tarafından soğuk bir havada göle sokulduklarını, imanlarından vazgeçmedikleri için orada donarak öldüklerini ve şehit olduklarını anlatarak; “Ebedi mutluluğa ulaşmak için inançlı olmak gerekir. Birlik ve beraberlik içerisinde olun. Dürüst ve doğru olun ki, Tanrı sizi ebedi mutluluğa kavuştursun” dedi.

Peder Drtad Uzunyan vaazının sonunda göksel egemenliğe kavuşmak için bu dünyada barışı savunmak gerektiğine de işaret ederek içinde bulunduğumuz coğrafya başta olmak üzere tüm dünyada barışın hâkim olması için dua ettiklerinin altını çizdi.

Ermeni Cemaati İskenderun Vakıf Başkanı Garbis Kısadur, kiliselerinin isim günü ve yanı zamanda oruç dönemi olduğunu ifade ederek; “Kiliseleri gezmek sevaptır, kutsaldır. Bu anlamda İstanbul’da gelen bir grup, Hatay’a gezi tertiplemiştir. İskenderun’daki ayinden sonra Samandağ Vakıflı’da da ayin düzenlenmiştir. Kafilemize Hatay’a hoş geldiniz diyoruz” şeklinde konuştu.

Yapılan Türkçe vaazın ardından anma ayini ilahiler ve dualarla son buldu. İstanbul’dan gelen kafile ile İskenderun’daki Ermeni cemaati ayin sonrasında kilisenin salonunda bir araya gelerek görüşme ve tanışma fırsatı buldu. (İlyas Terbiyeli/ SAT-7 TÜRK – İskenderun)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi