29 Mart 2024 Cuma

Karmelit Rahibelere Sözlü Saldırı

Geçtiğimiz hafta İrlanda Karmelit Manastırı’na giren bir grup, şapele manastırda yaşayan rahibelere hakaretler yağdırdı.

Dublin Live’a konuşan kilise cemaatinden biri, ‘‘Orada yaşayan kız kardeşler bölgedeki yaşamın ayrılmaz bir parçası. Böyle bir olayla hedef alınmaları çok korkunç’’ dedi.

Dublin şehrinin 18 km kuzeyinde bulunan Malahide yerleşimindeki Deniz Yıldızı Manastırı’na düzenlenen saldırı, 11 Kasım günü saat 13.00’ten sonra meydana geldi. Olay hakkında konuşan Portmarnock’taki St. Anne’s Kilisesi Pederi Jimmy McPartland, saldırganların şapelin kutsallığına saygısızlıkta bulunduklarını ve rahibelere korkunç şeyler söylediklerini üzüntüyle aktardı. Cemaat üyeleri olayın şokunu yaşarken, papazın da oldukça üzgün olduğu gözlendi. 

Olayla ilgili soruşturma başlarken, henüz tutuklama olmadığı bildirildi. Saldırı hakkında konuşan Milletvekili Darragh O’Brien, ‘‘Her türlü vandalizm kötüdür. Ama rahibelere yapılanlar tamamen utanç verici. Bölgede hırsızlık olaylarına maalesef alıştık. Ancak bu tür bir manastır ihlali şok edici. Çoğu yaşlı olan rahibelere yapılan bu saldırı bölgedeki herkesi ilgilendiriyor’’ dedi.

Olayın ardından her zamanki gibi sabahları 8.30’da ibadet ve dua için açık olmaya devam edecek olan kilisenin diğer zamanlar kapalı kalacağı ve herkesin serbestçe giremeyeceği öğrenildi. Konu hakkında konuşan cemaat üyesi, ‘‘Bu olayın üzücü sonuçlarından biri de, dua etmek isteyenler artık özgürce içeri giremeyecek. Önceleri gün boyu açıktı. Şimdi ise, birkaç kendini bilmez yüzünden bu güzel ibadet yerini serbestçe kullanamayacağız’’ diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

İrlanda parlamentosunun yasal temsilcisi O’Brien, bölgede daha fazla polisin görev yapması için kampanya yürütmüştü. Olayın ardından O’Brien, suçların önlenebilmesi adına Malahide’de 7/24 polis karakolunun bulunması için çağrıda bulundu. (catholicnewsagency.com)

İskenderun Katedrali’nde Kutsal Perşembe Ayini Gerçekleşti

Rab İsa Mesih’in havarileri ile birlikte yediği son akşam yemeğinin anıldığı ‘Kutsal Perşembe’ Ayini, İskenderun’da hüzünle gerçekleştirildi. Kutsal...

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi