25 Nisan 2024 Perşembe

Katolik Kilisesi’nin Arabuluculuğuyla Hükümet ve Muhalif Gruplar Anlaştı!

Nikaragua’da, Nisan ayından bu yana hükümet ve muhalif gruplar arasında devam eden şiddet olaylarının sona erdirilmesi adına Katolik Kilisesi’nin arabulucuğuyla anlaşma sağlandı.

Orta Amerika ülkesi olan Nikaragua’da, Nisan ayından itibaren yaklaşık olarak 170 kişinin yaşamının yitirdiği şiddet olaylarının ardından Nikagarua hükümeti ve muhalif gruplar arasında, Katolik Kilisesi arabuluculuğunda başkent Managua’da gerçekleştirilen görüşmede anlaşma sağlandı.

Hükümet yetkilileri, muhalif sivil toplum kuruluşları yetkilileri ve Katolik Kilisesi Episkoposları görüşmenin ardından yaptıkları ortak beyanda, tüm taraflara şiddet olaylarını ve tehditleri derhal durdurması çağrısında bulundu.

Mevcut konuyla alakalı bir komisyonun faaliyete geçirileceğini belirten taraflar, söz konusu komisyonun, “tüm ölümleri ve şiddet eylemlerini” araştıracağını ve sorumluları tespit edeceğinin altı çizildi. Devlet Başkanı Daniel Ortega ve hükümetine karşı düzenlenen protestolarda, 14 Haziran tarihinde muhaliflerin çağrısıyla 23 saatlik bir genel grev yapılmıştı.

Nikaragua Episkoposluk Konferansı’ndan yapılan beyanda, arabuluculuk adına Başkan Ortega’ya yapılan çağrıya olumlu geri dönüş alındığı, çıkmazın aşılması adına hazırlanan önerilerin hükümete sunulacağı bildirildi.

Nikaragua İnsan Hakları Merkezi’nden 10 Haziran tarihinde yapılan bildiride, ülkede Nisan ayından bu yana devam eden hükümet aleyhine protestolar ve şiddet olaylarında yaklaşık olarak 170’ten fazla kişinin yaşamını yitirdiği belirtilmişti.

Nisan ayında hükümetin sosyal güvenlik reformlarına karşı yapılan protestolar büyük çaplı kitle eylemlerine dönüşmüştü. Protestocular, Başkan Ortega ve Sandinista Ulusal Kurtuluş Cephesi(FSLN) hükümetinin istifasını talep etmişlerdi.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi