23 Nisan 2024 Salı

Kemerovo’da Tarihi Ahşap Kilisede Yangın Çıkması Üzerine Soruşturma Başlatıldı

Bölgenin kolluk kuvvetlerinden alınan bilgilere göre Kemerovo içindeki Archangel Michael ahşap kilisesinde yaşanan büyük yangının ardından avluda yanıcı madde bulunması üzerine soruşturma açıldı.

2 Temmuz gecesi Kemerovo’nun Rudnichny bölgesindeki Madenciler Prospektifi’nde bir ahşap kilisede büyük bir yangın çıktı. Olay yerine itfaiye ekipleri geldiğinde kilisenin çatısı tamamen alev almış durumdaydı. Yangın sonucunda yaralanan olmadı fakat kilise çatısının 80 metrekaresi yanmış ve iç dekorasyonun tamamı kullanılamayacak duruma gelmişti.

Olay yerinde içinde yanıcı madde bulunan bir kap bulundu.

Bunun üzerine “Kasıtlı hasar veya mülkiyetin yıkımı” maddesi ile soruşturma başlatıldı. Yangının kesin nedenini belirlemek için bir dizi adli muayene yapıldı.

Büyük yangının ön sebebi olarak elektrik ekipmanlarının teknik işleyişine ilişkin kuralların ihlali olarak belirlenmişti. Kuzbass Başpiskoposluğu ise yangının güney-batı duvarının ve çatının yanmasının herhangi bir elektrik arızasından kaynaklanmadığını aksine bir kundaklama sonucu çıktığından şüpheleniyor.

Kilisede kasıtlı yangın çıkarılması konusundaki tahminler Kemerovo bölgesi Halk Meclisi Konseyi temsilcileri tarafından da desteklendi. Bunun üzerine Meclis kurulu  Yangının sebeplerini anlamak için GUMCHS’a başvurdu.

(GUMCHS: Rusya’nın Acil Durumlar Bakanlığı ve Bölgenin Devlet Yangın Denetiminin bölgesel alt bölümlerinde, yangın güvenliği beyannamesi ile ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirmek üzere kurulmuş olan bir danışma kuruludur.)

Parlamentoya göre, kilise modern bir yangın koruma sistemi ile donatılmıştı, son zamanlarda yangın güvenliği testleri yapılmış ve binanın koruma altında olduğu söylenmişti.

Benzersiz bir mimari forma sahip kilise, Aziz Başmelek Mikail’in adına inşa edilmişti. Rusya’da bir ilk olan Rus ahşap tapınak mimarisinin kafes tipinde olan kilise çam ve sedir ağaçlarından yapıldı. Yapının yüksekliği 18 metredir, sunak(altar) ve orta tapınak kısımları ise iki kubbe ile taçlandırılmış.

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal, İskenderunlu Gençlerle Kahvaltıda Buluştu

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal İskenderun’da Meryem Ana’ya Övgü Duasına Katıldı

Paskalya Oruç Devresi boyunca her Cuma gerçekleştirilen ‘Meryem Ana’ya Övgü’ (El-Medeyih) Dualarından sonuncusu; geçtiğimiz hafta, İskenderun Aziz Corç Rum...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi