19 Nisan 2024 Cuma

Kenya’da 8 Çocuklu Hristiyan Aile, Köyden Köye Taşınıyor

Aşırılık yanlıları Mart ayında, kuzeydoğu Kenya’daki evlerini yaktıklarından bu yana üç kez taşınan, sekiz çocuklu Hristiyan bir anne çocuklarına, artık neden normal bir hayatları olmadığını açıklamakta zorlanıyor.

Hristiyan olduktan yaklaşık 4 yıl sonra, Zinabu Mohammad ve ailesinin evi, 15 Mart günü gece yarısı evleri yakıldı ve o günden beri hayatları için korktuklarını belirttiler.

Mohammad; “İlkokul çağındaki iki çocuğum, evimizi yakan ailenin neden böyle bir kötülük yaptığını ve neden bir yerden diğerine taşınmamız gerektiğini soruyor. Her seferinde ya sessiz kalıyorum ya da yakında her şeyin düzeleceğini ve Tanrı’nın sağlayan olduğunu söylüyorum. Bazen bütün gece, geride bırakılan yıkımın izini düşündüğümde ağlıyorum,” dedi.

Saldırının yapıldığı gece, Mohammad Nairobi’de gerçekleşen bir konferansa katılıyordu. Eşi İbrahim Juma, Morning Star News’e, kendisi ve çocukları arka kapıdan kaçarken en az altı maskeli kişinin evi yakarken gördüğünü söyledi. Saldırı gecesi o ve ilkokul çağındaki iki çocuğunun evde olduğunu söyleyen Juma; “Çocuklarımın eğitimi açısından çok zor oldu. Sürekli taşınma halindeyiz ve bu durum beş çocuğumun eğitim hayatını çok olumsuz etkiledi,” diye belirtti.

Gece yarısı olduğunda o bölgede çalışan başka bir Hristiyanın evine gittiklerini söyledi.

İlk olarak köyün 20 kilometre ötesine, daha sonra da 40 kilometre ötesine taşındılar ama hala daha yüzlerini örtmeden bölgede dolaşamayan aile, Madogo’daki çiftliklerini satıp daha uzağa taşınmayı umut ediyor.

Juma, “Hayatlarımız için endişeleniyoruz. Akrabalarımızdan, eğer iyi bir hayat sürdürmek istiyorsak İsa Mesih’i reddetmemiz gerektiği ile ilgili tehdit mesajları almaya başladık,” dedi.

Mohammad, Hristiyan olmayan köylülerin onları takip ettiklerini söyledi. Aile, 2016 yılının Haziran ayında iman etmişti ve evlerinde gizli tapınma akşamları düzenlemeye başlamışlardı ve toplantılar köylüleri şüphelendirmişti.

Aile, daha uzağa taşınabilmek ve Madogo’daki çiftliklerine alıcı bulabilmek için acilen dua istiyor.

“Ailenin huzuru ve Hristiyan imanında büyümesi için duaya ihtiyacımız var,” dedi.

Somali sınırına yaklaşık 100 mil uzaklıkta olan Garissa kasabası, ağırlıklı olarak Somali kökenli. Garissa’da Hristiyanlara ve kiliselere karşı birçok saldırı olmuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığı’na göre, Somali anayasası İslam’ı devlet dini olarak tanımlar ve başka bir dinin yayılmasını yasaklar. Ayrıca, Müslüman olmayanlar için uygulamada istisnalar olmadan, yasaların şeriat ilkelerine uymasını da gerektirir.

Hristiyan destek grubu olan Open Doors’un, Hristiyan olmanın en zor olduğu 50 ülke bulunan, 2019 Dünya İzleme Listesine göre, Kenya 40. sırada, Somali ise 3. sıradadır.(CHL)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi