19 Mart 2024 Salı

Kenya’da Hristiyan olan Dul Kadının Çocuklarını Dövdüler

Christian Headlines’ın haberine göre; Kenya yerel kaynakları, Kenya’nın Nairobi kentinin kenar mahallelerindeki katı Radikaller, Hristiyan dul bir kadının 13, 17 ve 21 yaşlarındaki çocuklarına saldırarak ikisini ağır yaraladıklarını ve saldırıdan 11 gün sonra onların hala ağrılar içinde olduklarını bildirdi.

Somali kökenli göçmen olan Hadiya (soyadı gizli), 17 Kasım’da, Nairobi kentinin dışında bulunan güvenlik nedenleriyle açıklanmayan kasabadaki evine saldırganların zorla evine girdiklerini anlattı.

Hadiya’nın büyük oğlunun Morning Star News’a söylediğine göre, çetenin eve saldırmak için geldiğinde kardeşleriyle evde olduklarını söyledi.

Radikallerin kendilerini tanıtmayı reddederek bir pencereyi kırdıklarını onlardan birinin, “Çocukları kiliseye götürmekten vazgeçmeniz için sizi birkaç kez uyardık” diye bağırdığını söyledi. “Kabilemizin yanı sıra tüm topluluk için utanç verici oldunuz. Bugün sizin ve çocuklarınızın işini bitirmek için buradayız” diyerek bağırdığını söyledi.

Bir Hristiyan komşularının da Morning Star News’a söylediğine göre, çete onları o kadar çok dövmüştü ki ön odanın her yerinde kan lekeleri bulunuyordu.

Komşuların kısa sürede eve gelmesiyle üç çocuğun kurtarıldı.

Bir komşuları Morning Star News’a, “Olay yerine vardığımızda saldırganlar kaçtı. Biz üç kardeşi anneleri gelmeden yakındaki bir kliniğe götürdük ve bir devlet sağlık merkezine naklettik; sonra en küçük çocuk taburcu edildi, ancak ağır yaralanmış olan diğer ikisi dört gün boyunca klinikte yattı” dedi.

Hadiya, telefonla Morning Star News’e, çocuklarının sürekli bir ağrı çektiklerine vurgu yaptı. “Büyük korku içinde yaşıyoruz ve uykusuz geceler geçiriyoruz. Burası bizim için güvenli değil. Bu zor anımızda dualara ve mali yardıma ihtiyacımız var “diye belirtti. Ailesinin Mesih’i kucaklamasından bu yana çeşitli saldırılara maruz kaldıklarını belirterek, “Ailemiz Hristiyan inancını benimsediğimiz andan beri zor zamanlar yaşamıştır, ancak Tanrı her zaman bizi kurtardı ve ihtiyaçlarımıza cevap verdi. Kiliseye ve zor zamanlarımızda ailemin yanında duran iyi merhametli insanlara minnettarız” diye belirtti.

Hükümeti ailesi içim koruma sağlamaya çağıran Hadiya, “İnancımızdan geri dönmeyeceğiz. Tanrı’ya olan inancımızda devam edeceğiz” dedi.

Somali’de Hristiyan olan kişiler ölümle cezalandırılabiliyor. Kenya, Hristiyan destek organizasyonu Open Doors’un 2017 Dünya İzleme Listesinde Hristiyan olmanın en zor olduğu 50 ülke arasında 18. sırada yer aldı.(CHL)

İskenderun’da Oruç Dönemi Öncesi Bağışlama Pazarı Ayini

Önceki hafta sonu ‘Et Orucu’na başlayan İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu da ‘Peynir Orucu’na başlayarak 40 Gün...

Gazzeli Genç Kız, SAT-7’ye Konuştu

SAT-7 EKRANLARINDA SAVAŞIN SONLANDIRILMASI VE OKULA DÖNME ÇAĞRISINDA BULUNDU Gazze'de 625.000'den fazla çocuk ve genç aylardır okula gidemiyor...

Ermeni Kilisesi, Surp Krikor Lusavoriç Yortusu’nu Kutladı

Ermeni Kilisesi, İman Atası Surp Krikor Lusavoriç'in, İsa Mesih'e olan imanı uğruna Khor Virab'a (Derin Kuyu) Atılışı...

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi