25 Nisan 2024 Perşembe

Kıbrıs müzakerelerinde ‘esasa’ geçildi

kibris-akinci-anastasiadis-670KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis ile bir araya gelen Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, müzakerelerde başlıkların ‘esastan’ ele alınmaya başladığını açıkladı.

Eide, iki liderin görüşmesinin olumlu bir atmosferde geçtiğini, yönetim, gayrimenkul ve toprak başlıklarında ilerleme kaydedildiğini ve müzakerelerin ‘özlü’aşamasına geçildiğini aktardı. Eide, iki liderin güven artırıcı önlemler üzerindeki fikir alışverişine devam ettiğini ve adada bir çözüm sağlanmasının yaratacağı ekonomik fırsatları değerlendirdiğini belirtti.

Liderlerin, daha önce üzerinde anlaşmaya varılan güven artırıcı önlemlerle ilgili bir durum değerlendirmesinde bulunduğunu kaydeden Eide, ‘Sayın Anastasiadis ve Sayın Akıncı, ortadaki meselelere kısa süre içinde pratik çözümler bulunmasını, bu önlemlerin uygulamasının tamamlanmaya yaklaşmasını beklemektedir’ dedi.

Akıncı ve Anastasiadis’in, bu olumlu iklimin bir parçası olarak iki tarafın ticaret odalarının 8 Temmuz’da düzenleyeceği etkinliğine katılacağını belirten Eide, liderlerin daha sonra 10 Temmuz’da tekrar bir araya geleceğini söyledi.

Akıncı, 30 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde Brüksel’de bir dizi üst düzey temasta bulunacak. Akıncı, Salı akşamı Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Çarşamba günü ise Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ve AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ile bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi