25 Nisan 2024 Perşembe

Kilise ve Meydanlarda Ücretsiz Wi-Fi

Rusya Dinlerarası Konseyi, kiliselerin yakınlarında, Manezhnaya ve Borovitskaya Moskova’nın ünlü meydanlarında ücretsiz  wi-fi erişim noktası oluşturmaya karar verdi. Uzmanlar sadece güvenli verilere açık içeriklere izin verecekler ve Wi-fi sistemi girişi engellenmiş sitelere kapalı olacak.

Rus Ortodoks Kilisesi Papazı Roman Bagdasarov’un  “İzvestia” gazetesine verdiği bilgilere göre, uzman bir ekibin güvenli verileri inceleyip paylaşıma açacağını, blok ve virüs içeren programları ise tek tek engelleyeceğini belirtti.

Bagdasarov, “ Biz kullanıma açacağımız internetin sadece Ortodoks Kilisesi’yle  ilgili verilere açık olacak demiyoruz. Birçok siteye, filme, görsel aramalarına, ebeveyn korumasına, uygun araştırma konularına ulaşım açık olacaktır.” dedi.

Şu için Wi-fi’ın ilk olarak Skolkovo bölgesine yerleştirilmesi planlanıyor.

Wi-fi projesi  Rusya’nın Dinlerarası Konseyi yetkilisi Aleksei Protopopov ile koordine edilip geliştiriliyor.

Protopopov’a göre, güvenli internet sistemi çocuklar için güvenliği yüksek ve sadece temel bilgilere açık olarak kullanılabilir.

Gazetede haberinin ön manşetinde, bu sistemin Rusça konuşan internet kullanıcılarını tanımlayan Runet’te de kullanıldığı yazıyor, örneğin ölüm kelimesi içeren bir başlık aratıldığında sonuç olarak “öldürmeyeceksin” buyruğu çıkmakta, taciz içerikli kelimeler aratıldığında ise kadınlara karşı şiddeti engellemek için dualar çıktığı belirtildi.

(ria.ru/Olga Daşcinscaia)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi