25 Nisan 2024 Perşembe

Kilisede katliam yapan cani suçunu reddetti

CharlestonCharliston’daki Afrika-Amerikalı Birleşik Metodist Kilisesinde 9 kişiyi öldürmekle suçlanan Dylan Roof kendisine karşı ileri sürülen suçu reddetti.
Avukatının açıklamasına göre Roof suçunu itiraf etmek istese de hakkındaki ölüm emri kesinleşmediğinden yapmak istememiş.
Dylan kelepçeler ve zincirlerle adliyeye getirildi. Hakimin sorularına verdiği cevaplar hariç tek kelime etmedi. Davada ölen kişilerin yakınlarına da söz hakkı verildi.
Olay Calhoun Caddesi üzerindeki kilisede gerçekleşti. Zanlı ateş etmeden önce 1 saat kadar İncil derslerinde yer aldı. Hayatını kaybedenler arasında 6 kadın ve kilise papazı dahil 3 erkek vardı.
Olay yerinde bulunan kadınlardan biri zanlın onu polislere olanları anlatabilmesi için hayatta bıraktığını söyledi.
Emanuel’in Afrikan Methodist Episcopal Kilisesi 19. yüzyılda inşa edildi ve geçtiğimiz günlerde 150. yılını kutladı. Bu kilise Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en eski Afrika-Amerikalı cemaatlerden biridir. (bbc / Çeviren: Olga Daşcinscaia)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi