25 Nisan 2024 Perşembe

Kıpti Hristiyanlar, Yangınların Tesadüf Olmadığına İnanıyor

Yukarı Mısır bölgesinde, son 3 hafta içinde 3 Kıpti Kilisesi’nde yangın çıktı. Kıpti Hristiyanlar, bu yangınların tesadüf olmadığına inanıyor.

1 Kasım Cuma sabahı başkent Kahire’nin Shubra bölgesinde yer alan Mar-Girgis (St. George) el-Gyoushi Kilisesi’nin bitişiğindeki salonda yangın çıktı. Yangın, ciddi hasara yol açmadan durduruldu ve olay sırasında yaralanan olmadı.

16 Ekim sabahı Kahire’nin 120 km kuzeyindeki Mansure şehrinde yer alan St. George Kilisesi’nde çıkan yangında ise, ikisi itfaiye eri olmak üzere beş kişi yaralandı. Çıkan yangın, kilisenin üst katında bulunan ahşap şapeli tamamen tahrip etti.

3 gün önce, Kahire’nin güneyindeki Helvan bölgesindeki ünlü Mar-Girgis Ortodoks Kilisesi de alevler içinde kaldı. Her 3 yangınla ilgili soruşturmalar devam ederken, yangınların elektrik kablolarındaki kısa devreden kaynaklandığı söyleniyor.

Mansure’deki Mar Girgis Kilisesi papazı Peder Samul Mohsen, yangını fark eden öğrencilerin çığlıkları üzerine hemen müdahale ettiğini söyledi.

Kamera görüntülerinde çatıya bir şey fırlatıldığı ve ardından yangının başladığı görülse de, yapan kişinin kimliği tespit edilemedi.

Ahşap şapelin 2003 yılında inşa edildiğini söyleyen Peder Armia İskandar, ‘‘Kiliseyi inşa ettiğimizde, elektrik devrelerini en iyi şekilde tasarladık ve kilisede olmadığımız zamanlarda her şeyin kapalı olduğuna emin oluyorduk. Ayrıca aşırı akım ve yüksek voltaj riskine karşı koruma sağlayan cihazlar da bulunuyor’’ dedi.

Helvan’da yer alan Mar Girgis Kıpti Ortodoks Kilisesi ise, Almanlar tarafından 1898’de inşa edildi ve 1971 yılından beri Kıpti Kilisesi olarak hizmet veriyor. Kilisenin pederi Andrawes Azmy, ‘‘Kaybımız çok büyük. Tarihi bir binayı kaybettik. Onun gibisini yeniden inşa edemeyiz’’ dedi.

Her üç yangın olayı da soruşturma altında olduğu için, polis herhangi bir açıklama yapmadı. (WWM)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi