28 Mart 2024 Perşembe

Kıpti Ortodoks Kilisesi’nde Sosyal Medya Yasağı

Mısır Kıpti Kilisesi lideri Papa 2. Tavadros başkanlığında toplanan Manastırlar ve Rahiplik Konsülü’nde rahipler için ilk kez yeni disiplin kararları alındığı bildirildi. Mısır Kıpti Ortodoks Kilisesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Kıpti Ortodoks kilisesine bağlı ruhban manastırlarında sosyal medya platformu Facebook’un kullanımı yasaklandı. İlk kez uygulandığı belirtilen rahiplik disiplin kararları gereği, internet üzerinde rahiplere ait sosyal medya hesaplarının kapatılması istendi.

İlginç karar, 29 Temmuz’da Vadi Natron’da Makaryos Manastırı’nda Başrahip Epfaniyos’un şüpheli ölümü üzerine alındığı belirtildi.

Yeni uygulama kapsamında Başkent Kahire’nin kuzeyindeki Vadi Natron Manastırı’na bir yıl boyunca da hiç yeni rahip kabul edilmemesi kararlaştırıldı. Manastırdaki bir kişi de, rahiplikten alınarak alınarak sivil hayata döndürüldü.

Mısır Ortodoks Kilisesi, ilk kez uygulama kararı verdiği disiplin düzenlemesi ile rahiplerden sosyal medya hesaplarını kapatmalarını talep etti.

Öte yandan Papa 2. Tavadros, resmi Facebook sayfasını kapattığını duyurmuştu. Ayrıca açıklamada, manastırı ziyaret eden Kıptilerin içerideki talimatlara uymaları ve sınırları aşmamaları çağrısında bulunuldu.

Mısır Kıpti Ortodoks Kiliseleri, defalarca aşırılıkçı terör örgütlerinin intihar ve silahlı saldırılarının hedefi olmuştu.(Timetürk, ABCNews)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi