28 Mart 2024 Perşembe

Kolombiya ve Venezuela Kiliseleri, Mülteciler İçin Birleşti

On binlerce insanın yokluktan kaçtığı Kolombiya’yla güç durumdaki Venezuela’nın arasındaki sınırda bulunan Katolik Kiliseleri, Venezuela Kiliseleri’yle muhtaç olanlara ruhsal, manevi ve maddi yardım sunmak için güçlerini birleştirdi.

Venezuelalılar her geçen gün geçinmek için mücadele ederken, enflasyonun Aralık ayına kadar yüzde 1 milyona ulaşacağının öngörülmesiyle, ülke çapında ve bir toplu göçün yaşandığı Kolombiya sınırında bulunan Katolik Kiliseleri güçlerini birleştirmek ve insanlara hizmet sağlamak amacıyla ellerinden geleni yapıyorlar.

IMF, ülkenin Birinci Dünya Savaşı sonrasında Almanya’nın ve son on yılın başlarında Zimbabve’nin bulunduğu durumla kıyaslanabilir bir ekonomik krizden geçtiğini söyledi.

Gezegendeki en büyük kanıtlanmış petrol rezervlerine sahip olan Venezuela, birçok insanının yiyecek ve ilaç alamadığı ve süpermarketlerde boş rafların bulunduğu beş yıldır süren bir krizin ortasında yer alıyor.

Ülkedeki kriz nedeniyle suç oranları artmaya devam ederken, vatandaşlar gece vakti hırsızlık korkusuyla evlerinden ayrılamıyorlar.

Dayanışma ve kardeşliğin en yeni belirtisi olarak, Kolombiya Cucuta Episkoposluğu episkoposları ve 17 rahip, Hristiyanlığın kardeşliğinin ve hayırseverliğinin sınırları olmadığı gerçeğini vurgulayarak “Divine Providence” geçiş evinde pastoral hizmet sunmak için San Cristobal’in Venezuela Episkoposluğu üyeleriyle bir araya geldi.

San Cristobal Episkoposu, Cucuta Episkoposuna şükran duygularını dile getirdi ve iki piskoposluğun güçlerini birleştirmeye devam etmesi ve ”Venezuela’dan gelen göçmenler için Tanrı’nın mucize yardımının bu sığınakta tecelli etmesi” için dua etti.

Kardeşlerine yardım etmek amacıyla her gün gelen gönüllülerden oluşan ekipler için övgüler dile getirildi ve piskoposlar, gerçek Hristiyanların, Yeni Ahit’te belirtildiği gibi hiç kimsenin muhtaç olmaması için herşeyi ortaklaşa yapmaları gerektiğine dair inançlarının altını çizdi.

İki episkoposluk, her zaman kardeşliğin somut bir doğrulamasını kilise adına ekstra bir dayanışma işareti olarak gösterdiğini beyan ettiler.

17 Venezuelalı rahibin her birine yiyecek ve diğer temel ihtiyaçlar içeren bir kutu verildi: Kolombiya piskoposluğunun Venezuela göçmenleri için yürüttüğü pastoral, manevi ve maddi yardımlara eşlik eden basit ama önemli bir hayırseverlik jesti. (Vatican News)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi