29 Mart 2024 Cuma

Kolombiya’da Bir Pastör Vuruldu, İç Savaş Dinmiyor

Kolombiya’daki Evanjelist topluluğunun Pastörü vurularak öldürüldü. Söylentilere göre söz konusu cinayet, kiralık katil tarafından gerçekleştirildi.

Pastör Plinio Rafael Salcedo

Pastör Plinio Rafael Salcedo, Antioquia bölgesinin altında yer alan Tarazah kentine bağılı La Caucana yerleşimindeki evinde ölü bulundu. Hayatını kaybeden Plinio, ardında eşini ve iki çocuğunu bıraktı.

Saldırının nedeni tam olarak bilinmiyor ancak tahminlere göre cinayetin sebebi, Pastör Plinio’nun ölümünden birkaç gün önce tüm yerel Hristiyanların bir araya gelerek yaptıkları protestonun olabileceği yönünde. Protesto günü, bölgesel barışın sağlanabilmesi için Protestan ve Katolik kiliselerinden yaklaşık bin kişi bir araya gelmişti. 

Kolombiya, son 50 yıl boyunca uyuşturucu kartelleri ve paramiliterler tarafından kontrol edilen milisler ile şiddetli bir iç savaş içerisinde. 

Yüzlerce yerel kilisenin başkanı suç çetelerinin ana hedefi haline geldi. Milislerden oluşan örgütler, din adamlarının yerli halk üzerinde herhangi bir etkiye sahip olmasını istemiyor. 

Geçtiğimiz yıl, Kolombiya Hükümeti Diyanet İşleri Direktörü Lorena Rios Cuellar, barış ve uzlaşma sağlama çabalarında kiliselerin bu yöndeki büyük rolünü vurgulamıştı. 

Lorena Rios Cuellar

Küresel Hristiyan Forumu’na konuşan Lorena Rios Cuellar, “Yeni Kolombiya’nın inşa edilmesi, kiliseler sayesinde mümkün oldu. Bu nedenle, Kilise bunu anlamalı ve rolünü ciddiye almalı” açıklamasında bulundu. 

Şiddet Yayılmaya Devam Ediyor

Kolombiyalı Devrim Silahlı Kuvvetleri üyeleri savaşmaya ve uyuşturucu satmaya devam ediyor. 

Buenaventuralı Hristiyan topluluğu sadece bu yıl içerisinde tam 8 büyük saldırıya uğradı. Bunların içerisinde; cinayetler, ağır tehditler, haraç kesimi, istismarlar ve kilise yıkımları da dahil.

Salvation Door Kilisesi’nin lideri Pastör Harold Arias, Gospel Focus ile yaptığı röportajda: uyuşturucu kartellerinin ve çetelerin, kiliseleri birer tehdit olarak gördüklerini açıkladı. Bunun başlıca sebebi pek çok gencin pastörlerin sözlerine kulak vererek silahlı çatışmaları bırakıp örgütten ayrılmaları oldu.

Pastör Harold Arias ayrıca: “Tanrı’nın müjdesi sayesinde birçok yerli, silahlı guruplara baş kaldırmaya başladı. Bu yüzden örgüt üyeleri için Kilise başkanları, birer engel olarak kabul edilmektedir” ifadelerini kullandı.

Dini zulmü yakından inceleyen Dünya Hristiyan Birliği, Papaz Salcedo’nun ölüm haberine büyük tepki göstererek Kolombiya Hükümeti’ni gerçek suçluları bulup cezalandırmaya çağırdı. 

Mervyn Thomas

Dünya Hristiyan Birliği Başkanı Mervyn Thomas, Pastör Plinio Rafael Salcedo’nun ailesine baş sağılığı dilerken, “Kolombiya Hükümetinin bir barış kurmaya yönelik çabalarını memnuniyetle karşılıyoruz ancak yasadışı silahlı grupların cezasız bir şekilde faaliyet göstermeye devam ettiği bölgelerde barışın sağlanabildiğini söylemem. Bu yüzden hükümetin bir an önce Pastör Plinio’nun davası için ayrıntılı bir soruşturma açması için çağrıda bulunuyoruz” açıklamasında bulundu. (CNL.News, Christian.by/OD)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi